Les idee 56: De les Instagrap zorgt ervoor dat de sfeer gezellig blijft op de populaire foto- en chatapp Instagram. | Stop Pesten NU

Les idee 56: De les Instagram/Instagrap zorgt ervoor dat de sfeer gezellig blijft op de populaire foto- en chatapp Instagram.

Instagrap - de les, groepsafspraken maken over omgaan met elkaar op Instagram

De les Instagrap zorgt ervoor dat de sfeer gezellig blijft op de populaire foto- en chatapp Instagram. 

Download hier de 'invul-poster' die bij de les hoort:

Foto's bewerken met een leuk filtertje en snel online delen. Met Instagram gaat dat heel gemakkelijk en je kunt daarna gelijk ontdekken hoe je vrienden op de foto's reageren. Kinderen omarmen de app Instagram massaal en gebruiken het ook om met elkaar te chatten. Helaas gaat het soms ook mis met kwetsende opmerkingen onder foto's. Met deze les maakt u het gedrag op Instagram bespreekbaar en houdt u het gezellig op Instagram en in de klas. 

Suggesties ter verbetering?

We verbeteren deze les nog op basis van feedback. Heeft u de les gegeven en heeft u suggesties voor verbetering? Mail naar informatie@mijnkindonline.nl (link sends e-mail). Ook willen we graag van scholen weten welke mediawijsheid-issues spelen bij u op school (van verhitte groepsdynamiek in WhatsApp tot ruzies via Instagram). Laat het ons vooral weten. 

InstaGrap vervolg op WhatsHappy

De les Whatshappy - over hoe je chatten bespreekbaar maakt - is ook nog steeds beschikbaar en gratis te downloaden.  

 

Bron: Mijn Kind Online