Les idee 73 Digitaal Pesten Kids in actie tegen online pesten | Stop Pesten NU

Les idee 73 Digitaal Pesten Kids in actie tegen online pesten

Kinderen zijn de experts!

"Kids in actie tegen online pesten" voor basisscholen te bestellen, ontwikkeld en uitgegeven door Cyberpesten de Baas en Pestweb.nl. Het pakket pakt cyberpesten op een verrassend nieuwe manier aan.

Promovideo van het lespakket

Hoe werkt het?

In een project van zes weken, gaan de kinderen in de klas en thuis aan de slag met opdrachten en groepsgesprekken. Ze gaan zelf op onderzoek uit en houden al hun bevinding wekelijks bij in een persoonlijk "expert-logboek". Kinderen zijn de experts! Dat is het motto. Door kinderen als experts over de online wereld aan het woord te laten, voelen ze zich gehoord en zijn ze bereid meer met u én met de klas te delen.

Kids in actie tegen online pesten
Voorkant lespakket

Wat leren de kinderen?

Door de wekelijkse groepsgesprekken leren de kinderen van elkaar wat er allemaal wel en niet mag online, wat de gevolgen zijn van online pesterijen, maar vooral ook wat er allemaal leuk is online! 

En de leerkracht leert ook!

Doordat u als leerkracht zo intensief met de kinderen met het onderwerp bezig bent leert u er zelf ook van. Bovendien zullen de kinderen zich steeds opener richting u opstellen omdat ze weten dat u geinteresseerd bent in hun wereld. Naast het feit dat kinderen zelf erg veel leren over de wereld, vergroot het pakket ook de laagdrempeligheid van u als leerkracht. Het nieuwe pakket is wetenschappelijk getest op meedere basisscholen in Nederland en keer op keer succesvol gebleken. Zowel leerlingen als leerkracht zijn erg enthousiast.

Samenstelling pakket en prijs

Een pakket bestaat uit één lesbrief met informatie voor de leerkracht en 30 lesboeken bestemd voor de leerlingen. De prijs voor een pakket bedraagt 95 euro. Het pakket kan via het bestelformulier op de website van Pestweb of via deze link Bestel het pakket hier

Meer informatie of een Starttraining voor leerkrachten?

Voor meer informatie kunt u met Cyberpesten de Baas contact opnemen via info@cyberpestendebaas.nl (06 420 25 708) of met Pestweb via communicatie@pestweb.nl (0800 2828280). Een starttraining van anderhalf uur over de online wereld? Deze staat los van het lespakket en kunt u bestellen via info@cyberpestendebaas.nl