Creatieve les ideeën voor klas 5 en 6 Dag tegen Pesten | Stop Pesten NU

084-8340086

Les ideeën VO klas 5 en 6 - Landelijke Dag tegen Pesten

Hier zijn een paar creatieve les ideeën voor klas 5 en 6 voor de Dag tegen Pesten:

  1. Storytelling: Vraag de leerlingen om verhalen te schrijven over situaties waarin ze gepest zijn of getuige waren van pesten en hoe ze ermee omgingen. Laat ze hun verhalen delen in de klas en bespreek hoe ze elkaar kunnen helpen in dergelijke situaties.

  2. Rollenspellen: Verdeel de klas in groepen en vraag hen om korte toneelstukjes te schrijven en uit te voeren over pesten. Laat de klas dan discussiëren over de verschillende manieren waarop de personages in de toneelstukjes met pesten omgingen.

  3. Empathie oefeningen: Laat de leerlingen zichzelf in de schoenen van anderen plaatsen door middel van oefeningen. Bijvoorbeeld door het tekenen van portretten van elkaar of het schrijven van brieven aan een persoon die gepest wordt. Bespreek hoe deze oefeningen hebben bijgedragen aan hun begrip van pesten.

  4. Creatieve posters: Geef de leerlingen de opdracht om posters te maken met als thema 'stop pesten nu'. Laat ze creatief zijn met de boodschap en de vormgeving van de posters en bespreek hoe ze met deze posters de boodschap over kunnen brengen aan anderen.

  5. Mediawijsheid: Bespreek met de leerlingen de rol van social media bij pesten. Laat ze nadenken over hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen tegen cyberpesten. Vraag ze om een digitale campagne te bedenken om pesten tegen te gaan en laat ze hun ideeën presenteren in de klas.