Creatieve les ideeën voor klas 3 en 4 Dag tegen Pesten | Stop Pesten NU

084-8340086

Les ideeën voor klas 3 en 4 - Landelijke Dag tegen Pesten

Hier zijn enkele creatieve les ideeën voor klas 3 en 4 om aandacht te besteden aan de Dag tegen Pesten:

  1. Rollenspellen: Laat de studenten in groepjes rollenspellen spelen waarin ze situaties uitspelen waarin gepest wordt. Vraag ze vervolgens om te brainstormen over verschillende manieren waarop ze het pesten kunnen stoppen en om te oefenen met het toepassen van deze oplossingen.

  2. Discussies: Begin een groepsgesprek over pesten en de gevolgen ervan. Laat de studenten hun persoonlijke ervaringen delen en vraag hen om na te denken over manieren waarop ze pesten kunnen voorkomen. Moedig hen aan om oplossingen te bedenken die specifiek gericht zijn op hun schoolomgeving.

  3. Gedichten en tekeningen: Vraag de studenten om gedichten of tekeningen te maken over vriendschap en pesten. Bespreek vervolgens de betekenis van hun werk en vraag hen om hun gedichten of tekeningen tentoon te stellen in de klas of in de school.

  4. Sociale media-activiteiten: Laat de studenten sociale media-berichten maken waarin ze hun steun uitspreken voor de Dag tegen Pesten. Vraag hen om hun berichten te delen op sociale media en om anderen aan te moedigen om ook hun steun te betuigen.

  5. Muziek: Laat de studenten een lied schrijven over pesten en vriendschap. Geef ze de kans om hun liedjes in de klas te delen en bespreek de betekenis ervan.

  6. Gast spreker: Nodig een gast spreker uit die ervaring heeft in het werken met pesten. De spreker kan informatie en advies delen met de studenten over hoe ze pesten kunnen voorkomen en hoe ze kunnen helpen als ze pesten zien.

  7. Positieve boodschappen: Laat de studenten positieve berichten schrijven voor hun klasgenoten en deze ophangen in de klas. Dit kan helpen om een positieve sfeer te creëren en de studenten te motiveren om aardig te zijn voor elkaar.