Les pakket: Dolfje Weerwolfje groep 4,5 en 6 Week tegen Pesten 2022

Les pakket Dolfje Weerwolfje Week tegen Pesten 2022 groep 4,5 en 6

Met behulp van dit lespakket gaat jouw klas samen met Dolfje Weerwolfje (en zijn vrienden) met het thema aan de slag. De Week Tegen Pesten vindt dit jaar van 26 tot en met 30 september 2022 plaats. Het thema van dit jaar is Grapje! Moet toch kunnen?! 

Dolfje weerwolfje lespakket Week tegen Pesten 2022.png

Grapjes hebben veel positieve kanten. Wat is er nu fijner dan samen lachen en plezier maken? Leuke grapjes zorgen voor een goede sfeer in de klas. En dat draagt weer bij aan verbinding en betrokkenheid. Maar met grapjes kun je ook flink de plank misslaan. Want is een grapje wel voor iedereen leuk? Of wordt er een specifieke leerling of een hele groep uitgelachen of uitgesloten? En wat als dit zelfs de norm dreigt te worden?

OPZET LESPAKKET

In dit lespakket vind je vijf activiteiten die je in de klas kunt uitvoeren.

  • Het doel van deze activiteiten is om een fijne, veilige sfeer in de klas te bevorderen. Het onderwerp ‘pesten’ wordt zo op een speelse manier bespreekbaar gemaakt. De activiteiten kunnen los van elkaar gedaan worden. Maak dus vooral een selectie die jou aanspreekt. Per opdracht staat aangegeven wat de werkvorm is, hoeveel tijd het kost en welk materiaal je nodig hebt.
  • De benodigde fragmenten uit de boeken SuperDolfje en SuperDolfje en de Groene Gigant zijn aan dit lesmateriaal toegevoegd.
  • Je hebt de boeken dus niet per se nodig om de opdrachten te kunnen doen. Maar misschien smaken de fragmenten naar meer en is het leuk om in of aansluitend aan de Week Tegen Pesten (één van) de boeken voor te lezen in de klas of deze rond te laten gaan langs de leerlingen.

 

https://www.stoppestennu.nl/lespakket-week-tegen-pesten-2022-met-dolfje-weerwolfje