Les suggesties groep 1 t/m Basisonderwijs | Stop Pesten NU

084-8340086

Les suggesties groep 1 t/m 4 Basisonderwijs

Hier zijn enkele ideeën voor spellen die je zou kunnen spelen:

 1. Wie hoort bij elkaar?
  Maak een aantal kaarten met afbeeldingen van verschillende dieren of voorwerpen erop. Laat de kinderen de kaarten sorteren en groeperen op basis van welke dieren of voorwerpen bij elkaar horen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze allemaal op dezelfde boerderij wonen of allemaal een bepaalde kleur hebben. Praat dan met de kinderen over hoe het belangrijk is om samen te horen en elkaar te helpen.

 2. Vriendschapsketting
  Geef de kinderen verschillende gekleurde kralen en laat ze een armband of ketting maken met hun vrienden. Praat met de kinderen over hoe we allemaal vrienden kunnen zijn, ook al zijn we allemaal anders.

 3. Stop pesten nu
  Gebruik rollenspellen om te laten zien wat pesten is en wat we kunnen doen om te helpen. Laat een kind de rol van de pestkop spelen en een ander kind de rol van het slachtoffer. De rest van de groep kan dan proberen te bedenken hoe ze kunnen helpen en het pesten kunnen stoppen.

 4. Samenwerken
  Geef de kinderen een opdracht om samen te werken, zoals het bouwen van een toren met blokken of het maken van een tekening. Praat met de kinderen over hoe we allemaal anders zijn en verschillende vaardigheden hebben, maar dat we samen kunnen werken om iets moois te maken.

 5. Vriendenbingo
  Maak bingokaarten met foto's van verschillende vriendelijke acties, zoals iemand helpen of iemand een compliment geven. Laat de kinderen de bingo spelen en praat over hoe deze acties ons kunnen helpen om eenheid en vriendschap te bevorderen.