Lesidee 87: Maak je eigen video, zoals deze: Be Yourself! | Stop Pesten NU

084-0035994

Lesidee 87: Maak je eigen video, zoals deze: Be Yourself!

Wij zijn Sanne en Myra. Ons  filmpje ‘Be Yourself’ was in eerste instantie gemaakt voor een open podium genaamd ‘Plankenkoorts’ georganiseerd door onze school JenaXL in Zwolle. Na het tonen van het filmpje kregen we heel veel goede reacties van mensen binnen en ook buiten school en hebben we het filmpje gedeeld met de organisatie Stop Pesten Nu.
 
Op school werden we benadert door een aantal docenten met de  vraag of wij een filmpje wilde maken voor een open podium, want wij maken nu ongeveer al 5 jaar filmpjes. We zijn op het onderwerp gekomen omdat pesten een actueel onderwerp is. Zelf hebben we niet veel ervaring met pesten, maar we hebben wel een aantal verhalen gehoord. Op basis van die verhalen hebben wij het script geschreven. We hebben in het filmpje samengewerkt met de hele klas en konden daardoor ook in de klas filmen.
 
Wij vinden zelf het mooiste om verhalen duidelijk te maken in een filmpje door middel van muziek, beelden en gezichtsuitdrukkingen. De boodschap van ons filmpje is om altijd jezelf te blijven hoe moeilijk het soms ook is. Verder willen wij anderen ook inspireren om zelf actie te ondernemen tegen pesten.
 
Mede mogelijk gemaakt door: 
 
Wil jij ook iets doen tegen pesten? Of heb je een video gemaakt die je met ons wilt delen? Stuur deze dan naar onze redactie@stoppestennu.nl Voor workshops, voorlichtingen, gastlessen over pesten of cyberpesten ga ons aanbod
 
Film: Be Yourself!
Regie en Montage: Myra Rop en Sanne Somers