Week tegen Pesten 2023 - Lesmateriaal PO gr 1 tm 4 Goed voor elkaar

084-8340086

Lesmateriaal PO Goed voor elkaar voorleesbrief groep 1 t/m 4 Week tegen Pesten 2023

Brief voor je leerlingen om voor te lezen en bespreken met je leerlingen van groep 1 t/m 4

Beste leerlingen van groep 1 t/m 4,

Deze week is het de Week Tegen Pesten. Dat betekent dat we extra aandacht besteden aan het onderwerp pesten. Maar wat is pesten eigenlijk? Pesten is wanneer iemand steeds weer opzettelijk vervelend doet tegen iemand anders. Dit kan zijn door bijvoorbeeld schelden, slaan, buitensluiten of roddelen. Dit is niet leuk en kan ervoor zorgen dat iemand zich verdrietig, boos of eenzaam voelt.

Het is belangrijk dat we goed voor elkaar zorgen en dat we elkaar niet pesten. Daarom willen we jullie vandaag wat tips geven over hoe we elkaar kunnen helpen en verbinden.

  1. Praat met elkaar Als je ziet dat iemand gepest wordt, kun je daarover praten. Praat erover met een juf of meester, of met iemand anders die je vertrouwt. Samen kunnen jullie kijken wat jullie kunnen doen om de ander te helpen.

  2. Zeg iets aardigs Je kunt ook zelf iets doen om de ander te helpen. Zeg bijvoorbeeld iets aardigs tegen degene die gepest wordt. Een complimentje kan al heel veel betekenen.

  3. Speel samen Als je samen speelt, is het fijn als iedereen mee kan doen. Vraag daarom eens aan iemand die je niet zo goed kent of hij of zij met jou wil spelen. Zo maak je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

  4. Help elkaar Als je ziet dat iemand iets niet goed kan, kun je helpen. Bijvoorbeeld door iets uit te leggen of samen iets te oefenen. Zo leren jullie van elkaar en helpen jullie elkaar vooruit.

Onthoud goed dat het belangrijk is om goed voor elkaar te zorgen en elkaar niet te pesten. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier en gezelliger!

Laten we deze week extra goed op elkaar letten en elkaar helpen en verbinden. Samen maken we het verschil!

Veel liefs,

Jullie juf/meester