Mijn kind wordt gepest. Waarom moet mijn kind naar een weerbaarheidstraining? | Stop Pesten NU

084-8340086

Mijn kind wordt gepest. Waarom moet mijn kind naar een weerbaarheidstraining?

Beste ouders & opvoeders,

Dit is Patricia Bolwerk, directeur en oprichter van Stichting Stop Pesten Nu. Misschien heb je gehoord over weerbaarheidstrainingen voor kinderen die gepest worden en denk je: "Waarom zou mijn kind, het slachtoffer, hieraan mee moeten doen?" Ik begrijp dat het voelt alsof het probleem zo bij het slachtoffer wordt gelegd. Maar laat mij het concept van 'weerbaarheid' verduidelijken.

Bekijk ook alle tips in het Kenniscentrum Pesten voor Ouders & Opvoeders voor meer tips en adviezen

Wat is weerbaarheid?

Weerbaarheid draait niet om het schuld geven aan het slachtoffer. Het gaat over het geven van tools aan je kind zodat hij of zij zichzelf kan beschermen en op een gezonde manier voor zichzelf kan opkomen. Het is een extra laag van bescherming die we kunnen bieden.

Mijn enige doel

Ik heb maar één wens: dat jouw zoon of dochter weer gelukkig wordt in zijn of haar hart. Daarom deze video, want ik weet dat dit een gevoelig onderwerp is.

Tips van het CJG

Centrum Jeugd en Gezin (CJG) biedt diverse mogelijkheden voor weerbaarheidstraining in jouw buurt. Van zelfvertrouwen groeit weerbaarheid, en dit kan de sleutel zijn om je kind weer te laten stralen.

Hoe kan jij je kind helpen?

  • Geef je kind regelmatig complimentjes
  • Stimuleer je kind om gevoelens uit te spreken en luister goed
  • Moedig je kind aan om zelf oplossingen te vinden
  • Geef je kind het goede voorbeeld, ook op sociale media

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstrainingen zijn erop gericht om je kind sterker in zijn of haar schoenen te laten staan. Het is geen teken van zwakte, maar een stap naar een sterker en gelukkiger leven.

Met warme groet,

Patricia Bolwerk
Directeur en Oprichter van Stichting Stop Pesten Nu