Mooie boodschap Rodney Kongolo Roda JC tegen Pesten | Stop Pesten NU

084-8340086

Mooie boodschap Rodney Kongolo Roda JC tegen Pesten

Wij zijn ontzettend dankbaar voor de bereidwilligheid van Roda JC en Rodney Kongolo om samen met Stop Pesten Nu een standpunt in te nemen tegen pesten.

Door het ondertekenen van het Stop Pesten Nu t-shirt en het delen van een motiverende videoboodschap, helpt Sami ons om meer bewustzijn te creëren en samen te werken aan een veiligere, vriendelijkere wereld, één actie tegelijk.

Onze oprechte dank aan Roda JC en Rodney Kongolo voor hun bereidheid om dit belangrijke gesprek voort te zetten. #rodajc #rodneykongolo #stoppestennu #actietegenpesten #boodschaptegenpesten Tips van Stichting Stop Pesten Nu,

 

Wat kun je doen op jouw sportvereniging tegen pesten en ander ongewenst gedrag?

Beste bestuurders, coaches, trainers en sporters,

In een sociaal-veilige sportomgeving is geen plaats voor grensoverschrijdend (ongewenst) gedrag. Helaas wijzen onderzoeken van NOC-NSF in de sport uit dat het wel voorkomt. Onder ongewenst gedrag vallen seksuele intimidatie, discriminatie, pesten en agressie.

De meeste meldingen die binnenkomen, betreffen pesten en seksueel grensoverschrijdend gedrag. 1 op de 5 leden van de sportvereniging wordt gepest (zowel jongeren als volwassen leden).

Waar vindt het grensoverschrijdend gedrag (discriminatie, seksuele intimidatie, pesten en agressie) het meest plaats

  • 75,8% van de gebeurtenissen vindt op het sportterrein plaats
  • 30,5% in de sportkleedkamer
  • 13,1% in een openbare ruimte

De meeste daders van grensoverschrijdend gedrag zijn

  • een sportende teamgenoot (in meer dan de helft van de gevallen)
  • de coach/trainer/sportbegeleider

 

Neem een kijkje in het Kenniscentrum Pesten voor Sportverenigingen om te kijken wat jullie kunnen doen tegen ongewenst gedrag (discriminatie, seksuele intimidatie, pesten en agressie) binnen de sportvereniging.