Cursusaanbod Onderwijs | Stop Pesten Nu

084-8340086

Onderwijscursussen & Trainingen in Pestpreventie

Welkom bij Stop Pesten Nu

Ontdek meer dan alleen cursussen bij ons! We bieden een uitgebreid scala aan opties, waaronder observaties (zowel in de klas als individueel), flexibele strippenkaarten, deskundige adviesconsults, en ondersteuning bij het ontwikkelen van een effectief Anti-Pestbeleid. Daarnaast hebben we diverse pestpreventiepakketten in verschillende maten beschikbaar. Of het nu gaat om het aanpakken van pestgedrag, cyberpesten, of het bevorderen van sociale veiligheid op school, wij staan klaar om te helpen. Ontdek hoe wij kunnen ondersteunen bij het herkennen en aanpakken van pestgedrag op school, en laat ons jouw schoolomgeving nog veiliger maken!

Onze diensten

 • Observaties - Zowel individueel als in de klas, lees meer >>
 • Strippenkaarten - Flexibele opties voor ondersteuning, lees meer >>
 • Adviesconsults - Deskundig advies op maat, lees meer >>
 • Anti-Pestbeleid Ontwikkeling - Ondersteuning bij het opstellen van effectief beleid, lees meer >>
 • Pestpreventiepakketten - Beschikbaar in verschillende maten en afgestemd op de behoeften van jouw school, lees meer >>

Naast deze diensten bieden wij ook diverse cursussen zowel op locatie als online en mogelijkheiden voor blendend learning.

Cursussen & trainingen

 1. Basistraining Pestpreventie
  Deze interactieve basistraining geeft een diepgaand inzicht in de dynamiek van pesten binnen scholen. Deelnemers leren de vroege signalen van pesten te herkennen en effectieve interventiestrategieën toe te passen.
  Duur: 4 uur
  Formaten: Online, kleine groep, op locatie
   
 2. Verdiepingstraining voor Anti-pest Coördinatoren
  Speciaal ontworpen voor anti-pest coördinatoren, deze training duikt dieper in specifieke preventiestrategieën en conflictresolutie, met een sterke focus op casestudy’s en praktijkvoorbeelden.
  Duur: 8 uur  
  Formaten: Online, kleine groep, op locatie

 3. Workshop Online Pesten /  Cyberpesten aanpakken
  Online Pesten / Cyberpesten is een groeiend probleem. Deze workshop richt zich op de unieke uitdagingen van online pesten en biedt effectieve tools en technieken om dit aan te pakken.
  Duur: 3 uur
  Formaten: Online, kleine groep, op locatie
   
 4. Maatwerk trainingen individueel en voor scholenteams
  Patricia ontwerpt een aangepaste training die specifiek is afgestemd op de behoeften van uw school of onderwijsinstelling. Ideaal voor teams die een uniforme aanpak willen ontwikkelen in het omgaan met pesten. Bijvoorbeeld: 
 5. Ouderavonden Pesten of Online Pesten
  Ouderavond over Pesten of over Online Pesten (Cyberpesten) 
  Duur: 1 - 1,5 uur
  Formaten: Online, kleine groep, op locatie

 

Wij begrijpen de uitdagingen waarmee scholen worden geconfronteerd bij het aanpakken van pestgedrag, en wij zijn hier om te helpen. 

 1. Professionele ondersteuning
  Stop Pesten Nu biedt professionele ondersteuning en begeleiding bij het ontwikkelen en implementeren van effectieve anti-pestbeleidsmaatregelen.

 2. Maatwerkoplossingen
  We bieden maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en uitdagingen van jouw school. Of het nu gaat om observaties, adviesconsults, of pestpreventiepakketten, we passen onze diensten aan op wat jouw school nodig heeft.

 3. Bewezen methoden
  Onze benaderingen zijn gebaseerd op bewezen methoden en diepgaande expertise op het gebied van pestpreventie. Onze website is een uitgebreide bibliotheek aan materialen en is door de Koninklijjke Bibliotheek opgenomen digitaal erfgoed bij UNESCO. 

 4. Toegang tot educatieve bronnen

  Studiedag OP'ers over Pesten of Online PestenScholen krijgen toegang tot een uitgebreide bibliotheek met educatieve bronnen, tools, en materialen voor pestpreventie, waaronder handleidingen, video's, en beleidsvoorbeelden.

 5. Versterkte schoolcultuur
  Door samen te werken met Stop Pesten Nu kunnen scholen een positieve schoolcultuur bevorderen, de sociale veiligheid op school vergroten, en pestgedrag effectief aanpakken.

 6. Ouderbetrokkenheid
  We bieden ook ondersteuning voor ouderbetrokkenheid door middel van informatieve bijeenkomsten en het verstrekken van middelen voor ouders om pesten te herkennen en te voorkomen.

Kortom, door samen te werken met Stop Pesten Nu kan jij met jouw school niet alleen pesten effectief aanpakken, maar ook een veilige en ondersteunende omgeving creëren waarin alle leerlingen kunnen gedijen.

Contact

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Stop Pesten Nu jouw school kan ondersteunen! Op naar een Veilig(er) Schoolklimaat.

Stop Pesten, niet morgen maar NU