Podcast Wat doe je als je online gepest wordt? | Stop Pesten NU

084-8340086

Podcast Wat doe je als je online gepest wordt?

Gemene comments krijgen op je Facebookpagina, een gênant filmpje op YouTube, uitgesloten worden van Whatsapp-groepen of een fake profiel van jezelf vinden,... Cyberpesten of online pesten kan verschillende vormen aannemen. Bovendien eindigt cyberpesten niet in het klaslokaal, maar kan het gewoon thuis verdergaan. Het is mogelijk dat slachtoffers 24u per dag belaagd worden.

Lees meer over Cyberpesten of Online Pesten

De grote vraag is: wat kun je eraan doen? Prof. Heidi Vandebosch (UAntwerpen) doet al jarenlang onderzoek naar cyberpesten en is de geknipte persoon om dit fenomeen uit te leggen.

prof. dr. Heidi Vandebosch

Voor prof. dr. Heidi Vandebosch is wetenschap zowel een noodzaak als een luxe. Een noodzaak om grote maatschappelijke problemen aan te pakken, een luxe voor diegenen die ze kunnen beoefenen, want wetenschappers mogen zich laten leiden door hun nieuwsgierigheid en zo elke dag opnieuw doen wat ze graag doen. Zelf doceert Heidi communicatiewetenschappen aan UAntwerpen waar ze ook sinds 2005 (!) onderzoek doet naar online agressie en wat we daaraan kunnen doen. Haar vrije tijd brengt ze graag door met vrienden en familie, idealiter rond een bordspel of bij een barbecue (waarbij zij graag achter het vuur staat). Humor, zowel in haar privéleven als op de werkvloer, is erg belangrijk. Wil je een goede indruk maken? Met het lied 'Ik heb een heel zwaar leven' van Brigitte Kaandorp scoor je zeker humorpunten!

Bron

 

Hulp nodig?

Stichting Stop Pesten Nu heeft niet de mogelijkheid om iedereen individueel hulp te bieden. Wij vinden het wel belangrijk, dat jij over jouw (hulp)vraag met iemand kan praten om te kijken wat jij het beste kan doen. 

Om deze reden houden wij bij, bij welke organisaties jij terecht kunt! Een op de drie kinderen die veel gepest wordt, durft dit aan niemand te vertellen. Dat blijkt uit onderzoek van vijf universiteiten en het Trimbos Instituut. Waarom is het, ook voor volwassenen, zo moeilijk om hardop te zeggen dat je gepest wordt? Patricia Bolwerk van stichting  Stop Pesten Nu legt het je uit, zie video.

Praten over pesten is super moeilijk, en dit is waarom!

 

 

Bel, chat of mail over Pesten of Online Pesten voor hulp met onderstaande organisaties

Zij zijn er voor jou!

 

De organisaties die ondersteuning bieden zijn als volgt ingedeeld:

► Hulp & Advies bij jouw situatie (vraag) over Pesten

 - volg deze link voor hulpvragen over pesten - 

► Kinderen en Jongeren t/m 18 jaar

► Volwassenen (vanaf 18 jaar)

► Ouderen, 65+

► Ouders en Opvoeders

► Pesten in de sport

► Problemen met je buren

 

► Hulp & Advies bij jouw situatie (vraag) over Cyberpesten - Online Pesten 

- volg deze link voor hulpvragen over online pesten (cyberpesten, sexting, victim blaming, sextortion, shaming)  - zie overzicht