Presentatie voor directie (30 min) aanpak van Pesten op het Werk | Stop Pesten NU

084-8340086

Presentatie voor directie (30 min) aanpak van Pesten op het Werk

Beste Directieleden,

Ik wil uw aandacht vragen voor een belangrijk onderwerp dat de werksfeer en productiviteit van uw organisatie sterk kan beïnvloeden: ongewenst gedrag op de werkvloer. Pesten, discriminatie, seksuele intimidatie en agressie zijn allemaal vormen van ongewenst gedrag die een negatieve impact kunnen hebben.

Het is van groot belang dat we ons bewust worden van deze problemen en erkennen dat ze niet alleen ethisch onaanvaardbaar zijn, maar ook financiële gevolgen kunnen hebben. Met deze presentatie wil ik u bewust maken van de noodzaak om ongewenst gedrag serieus te nemen en actief aan te pakken.

Dank u wel voor uw aandacht, en ik hoop dat u na deze presentatie de noodzaak en de urgentie van het aanpakken van ongewenst gedrag zult erkennen.

30 minuten

Het aanpakken van pesten op het werk is van cruciaal belang voor het welzijn van werknemers en de gezondheid van de organisatie als geheel. Als werkgever draagt u de verantwoordelijkheid om een veilige en gezonde werkomgeving te waarborgen. Hier zijn enkele redenen waarom het aanpakken van pesten op het werk een prioriteit zou moeten zijn:

1. Verantwoordelijkheid van de werkgever
Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid om pesten op de werkvloer te voorkomen en aan te pakken, zoals vastgelegd in de Arbowet.

2. Verminderde productiviteit
Pesten kan leiden tot verminderde productiviteit omdat werknemers zich niet op hun gemak voelen en zich niet volledig kunnen concentreren op hun werk.

3. Verhoogde kosten
Pesten kan leiden tot verhoogde kosten voor het bedrijf, zoals verzuim, ziekteverlof, juridische kosten en verloop van werknemers.

4. Negatieve werksfeer
Pesten kan een negatieve werksfeer creëren, de samenwerking en communicatie tussen werknemers verstoren, en leiden tot verminderde tevredenheid en motivatie.

5. Reputatieschade
Pesten kan leiden tot negatieve publiciteit en reputatieschade, wat de klanttevredenheid en omzet kan schaden.

Kortom, het aanpakken van pesten op het werk is niet alleen ethisch juist, maar het kan ook een positief effect hebben op werknemers, productiviteit en de financiële gezondheid van het bedrijf.

Kosten
De presentatie wordt op maat gemaakt voor uw organisatie en duurt 30 minuten tot maximaal 1 uur. De kosten bedragen € 499,- (exclusief btw en reis- en parkeerkosten van de trainer).