Roxeanne openhartig over pestverleden | Stop Pesten NU

084-8340086

Roxeanne openhartig over pestverleden

‘Als jong meisje had ik weinig vrienden en heb ik altijd gevoeld dat ik er niet helemaal bij hoorde. Op school zat ik altijd te tekenen of te zingen, nodigde bijna nooit iemand mij uit en op mijn eigen partijtjes wilde niemand met mij spelen. Ik verfde al jong de onderkant van mijn haar in knallende kleuren, droeg vaak pikzwarte oog make-up en luisterde non-stop naar Evanescence. Op school zat ik altijd te tekenen of te zingen, nodigde bijna nooit iemand uit en op mijn eigen partijtjes wilde niemand met mij spelen. Ik was eigenlijk een makkelijk doelwit om gepest te worden. And so they did.’  

Roxeanne Hazes had in haar jongere jaren weinig vrienden en werd flink gepest. Gelukkig had de zangeres iemand in haar leven die altijd voor haar opkwam. Ondanks alles stond haar kleine broertje altijd voor haar klaar.

“Hij kwam altijd voor me op. Als ik in de pauze huilend naar hem toe was gegaan om te vertellen hoe gemeen ze tegen me waren, dan ging hij knokken om zijn zus te beschermen.”

"Ik heb al eens verteld dat al mijn liedjes iets vertellen over wie ik ben en wat ik meegemaakt heb. ‘Schiet maar raak’ gaat over mijn pestverleden."  

    Ondanks ze zo getreiterd werd kijkt ze nu met trots terug dat ze niet was zoals de rest van de kinderen. ''Als ik er nu over nadenk, vind ik het super cool dat ik niet met de menigte meeliep, maar een eigen stijl had en niet hetzelfde wilde zijn als alle andere kinderen.' 'Maar destijds voelde dat anders voor haar. 'Mijn zelfvertrouwen was echt ver te zoeken. Ik ging nooit mee met schoolkampen, want daarvoor had ik teveel heimwee. Ik ben me op een gegeven moment gaan kleden en gedragen zoals de rest van de kids, maar damn! wat was dat vermoeiend."

    Niet alleen haalt Roxeanne steun uit haar eigen songteksten, maar weet ze ook haar fans te inspireren. Een van haar trouwe volgers heeft zelfs de titel van het nummer laten vereeuwigen op zijn lichaam. En voor dit is ze hem eeuwig dankbaar! "Dat mensen mijn teksten laten vereeuwigen op hun lijf, omdat bepaalde liedjes voor hen zijn gemaakt. Omdat we elkaar begrijpen! Omdat mijn verhaal ook hun verhaal is."

    Instagram post Roxeanne Hazes

    Het mooiste compliment wat ik kan krijgen is als mensen zich kunnen vinden in mijn teksten. Ik heb een aantal jaartjes gewerkt aan mijn vorige album, met het allerleukste team achter mij. Met als doel: Mijn verhaal vertellen. Ik heb al eens verteld dat al mijn liedjes iets vertellen over wie ik ben en mee heb gemaakt. ‘Schiet maar raak’ gaat over mijn pest verleden. Als jong meisje had ik weinig vrienden en heb ik altijd gevoeld dat ik er niet helemaal bij hoorde. Ik verfde al jong de onderkant van mijn haar in knallende kleuren, droeg vaak pikzwarte oog make-up en luisterde non-stop naar Evanescence. Op school zat ik altijd te tekenen of te zingen, nodigde bijna nooit iemand uit en op mijn eigen partijtjes wilde niemand met mij spelen. Ik was eigenlijk een makkelijk doelwit om gepest te worden. And so they did. Als ik er nu over nadenk, vind ik het super cool dat ik niet met de menigte meeliep, maar een eigen stijl had en niet hetzelfde wilde zijn als alle andere kinderen. Destijds voelde dat anders. Mijn zelfvertrouwen was echt ver te zoeken. Ik ging nooit mee met schoolkampen, want daarvoor had ik teveel heimwee. Ik ben me op een gegeven moment gaan kleden en gedragen zoals de rest van de kids, maar damn! wat was dat vermoeiend. Inmiddels ben ik zelf mama en volwassen genoeg om te kunnen zeggen dat pesten vaak voortkomt uit mega onzeker zijn, bang om er niet meer bij te horen, bang om zelf gepest te worden en ben ik maar wat blij dat ik was wie ik was. Hier schreef ik een liedje over, ‘Schiet maar raak’. Zoals ik destijds en nog steeds steun haal uit songteksten van mijn voorbeelden en inspiraties, vind ik het een eer dat ik nu diezelfde inspiratie mag zijn voor anderen. Dat mensen mijn teksten laten vereeuwigen op hun lijf, omdat bepaalde liedjes voor hen zijn gemaakt. Omdat we elkaar begrijpen! Omdat mijn verhaal ook hun verhaal is. Wat een mega groot compliment. En voor iedereen die nooit gekozen werd/wordt bij trefbal. Fuck them! Je bent goed zoals je bent. En niets minder dan dat.  Lieve @dirkycomputer, dit betekent zoveel voor mij. JIJ betekent zoveel voor mij. 

    Onlangs vertelde Roxeanne in een Q&A op Instagram Stories dat ze grootse plannen heeft voor de toekomst en zelfs denkt aan een carrièreswitch. Naar eigen zeggen heeft dit allemaal te maken met haar pestverleden. “Muziek heb ik altijd als uitlaatklep gezien, maar nee. Ik wilde heel graag kinderpsychologe worden”, liet Roxeanne weten. “Ik ben heel erg gepest als kind. En nu ik zelf moeder ben, is de droom om kindercoach te worden nog groter. Ik heb de perfecte studie al gevonden. Als er straks meer rust is, kan ik die droom gaan verwezenlijken.”