Serge-Henri Valcke | Stop Pesten NU

084-8340086

Serge-Henri Valcke

Serge-Henri Valcke Ambassadeur Stop Pesten Nu met bandje tegen pesten

Serge-Henri Valcke als Ambassadeur voor Stichting Stop Pesten Nu verteld:

Ik onderschrijf mijn ambassadeurschap omdat ik de gevolgen van pesten in mijn nabijheid heb meegemaakt..... Ik werd er stil en strijdlustig van.

Pesten heeft verstrekkende gevolgen, niet alleen voor het slachtoffer maar ook voor de nabije omgeving.

Ouders, zusjes, broertjes zijn net zo erg geraakt als het gepeste kind .

Slapeloze nachten van de ouders , het zal toch niet waar zijn dat het kind zelfmoord pleegt omdat een paar kinderen in de klas besloten hebben dat het maar goed zou zijn als dit zou gebeuren, zo niet  zouden zij er wel zelf voor zorgen....

Dit is 1 verhaal maar ik ken er meerdere...

Dit soort  bedreigingen, meestal via mail of sms, hebben verstrekkende gevolgen...

Jarenlange therapie voor het gepeste kind (wie betaalt dit ?) jarenlang donkere wolken boven het kindzijn van het slachtoffer ...

En waarom ???? De aanleiding tot pesten heeft NOOIT een gegronde reden, zelfs niet als de "hoofdpester" thuis ook gepest wordt , wat niet zelden de reden is om je elders te laten "gelden".

Erger zijn bijna nog de "meelopers",  uit angst om zelf gepest te worden, scharen ze zich rond de hoofdpester en zijn tot ondoordachte acties bereid, zij die absoluut geen benul hebben van wat ze hun klasgenootjes aandoen..... (ik betwijfel soms of  de ouders van deze kinderen weten wat opvoeden is) 

 

Kortom " PESTEN IS VOOR LOSERS !!!"

 

 

Achtergrond informatie:

Waar kan je Serge-Henri Valcke allemaal van (her)kennen, dit is een kleine selectie van de programma's waarin hij mee speelde:

Winnaar van de Oscar 2002 en Golden Globe 2002 voor beste buitenlandse film

 • Down 2001, als Doorman
 • Soul Assassin 2001, als Mr. Fick

Winnaar Gouden Televizier-Ring 1997

 

Dit is slechts een selectie, voor de volledige lijst, kik hier

 


  Edwin Evers zegt ook Stop Pesten NuHet Startpunt van Verandering: "Ik STOP Pesten Nu!"

  Bij Stop Pesten Nu geloven we in actie ondernemen tegen pesten, en ons 'Ik STOP Pesten Nu!' initiatief is het begin van die verandering. Edwin Evers en vele andere bekende Nederlanders steunen ons in deze strijd tegen pesten. Het is van essentieel belang om pesten te herkennen voordat we het kunnen aanpakken. Onze trainingen bieden inzicht in het verschil tussen plagen en pesten en leren effectieve actie te ondernemen. We bieden op maat gemaakt advies en diverse trainingen, specifiek gericht op organisaties.

  Wij geloven dat het stoppen van pesten begint bij het individu. Door ons bandje te dragen, geef je een krachtig signaal af aan je omgeving: "Ik kies ervoor om pesten te stoppen." Kleine veranderingen kunnen leiden tot grote maatschappelijke verschuivingen. Bekende Nederlanders zoals Armin van Buuren, Afrojack, Pieter Gabriël, en onze Ambassadeurs steunen deze boodschap.

  Iedere keuze telt

  De keuze ligt bij jou. Of je nu besluit om op te staan tegen pesten, hulp te zoeken, of simpelweg bij iemand te gaan zitten die alleen is, iedere actie maakt een verschil. Maar zorg ervoor dat je je eigen veiligheid niet in gevaar brengt.Angela Groothuizen zegt ook Stop Pesten Nu

  Twijfel je? Als je twijfelt of iets wel of geen pesten is, let dan op je gevoel. Voelt een situatie ongemakkelijk? Dan is het waarschijnlijk geen onschuldig plagen. Respecteer altijd de gevoelens van anderen.

  Kom in Actie: "Ik STOP Pesten Nu!". Door bewustzijn te creëren en actief te kiezen tegen pesten te zijn, kunnen we samen het verschil maken. Dus kom in actie en zeg: "Ik STOP pesten nu!"

  Tips voor thet omgaan met pestgedrag

  Pesten komt voor in alle leeftijdsgroepen. Als omstander kun je een belangrijke rol spelen in het voorkomen of stoppen van pestgedrag. Hier zijn enkele acties die je kunt ondernemen:

  • Tips voor kinderen: Praat erover met een volwassene, doe er niet aan mee, wees een vriend.
  • Bennie Jolink zegt ook Stop Pesten NuTips voor volwassenen: Informeer de juiste mensen, bied je steun aan, creëer een veilige sfeer. 
  • Extra tips bij ernstig geweld en pesten: Bel 112 bij ernstig geweld, volg instructies van hulpverleners op.

  Of je nu jong of oud bent, iedereen kan bijdragen aan het voorkomen van pesten. Laten we samen pesten stoppen! Durf jij het ook net als alle BN'ers pesten te stoppen? Kom in actie en zeg: "Ik STOP pesten nu!"

  De Ik STOP pesten nu armbanden zijn hier te bestellen.