Stoppen met pesten, hoe doe ik dit | Stop Pesten Nu

084-8340086

Stoppen met pesten, hoe doe ik dit | Stop Pesten Nu

We hebben onlangs ontdekt dat 1 op de 2 mensen minstens één keer een andere persoon heeft gepest. Pesten is een van de grootste problemen waar jongeren momenteel mee te maken hebben en we geloven dat we het kunnen overwinnen als we anders gaan nadenken over hoe we dingen oplossen.

Wij geloven dat niemand ooit een pestkop is. Ze kunnen iemand pesten, wat een gedrag is, maar het is niet wie ze zijn als mensen. Onze experts hebben 7 praktische tips verzameld die zijn ontworpen om u te helpen stoppen met het pesten van anderen door u in staat te stellen uw gedrag beter te begrijpen en u toe te rusten om ze op effectievere manieren op te lossen.

1. JE BENT GEEN PESTKOP

Stop eerst en vooral met jezelf als pestkop te bestempelen. Het is niet productief en zal u niet ten goede komen. Je kunt iemand anders pesten, maar dat betekent niet dat je een pestkop bent. Het is gedrag en niet jouw identiteit.

Niemand wordt eigenlijk als pestkop geboren - pestkoppen bestaan ​​technisch gezien niet eens. We weten dat mensen vaak pestgedrag vertonen wanneer ze door stress of trauma gaan, zelf gepest worden of wanneer ze een bijzonder laag zelfbeeld en zelfvertrouwen hebben.

2. BEGRIJP WAAROM

Uit ons onderzoek blijkt dat er verschillende redenen zijn waarom mensen anderen pesten. Pesten is aangeleerd gedrag en wordt vaak gebruikt als coping-mechanisme voor een stressvolle situatie. Veel voorkomende voorbeelden zijn gepest worden door iemand anders, misbruik, een traumatische situatie of een stressvol gezinsleven.

Ben je ooit zo gestrest geweest dat je uiteindelijk naar je ouders of je beste vriend snauwde? Dat hebben we allemaal, zo'n beetje. Als je je in die vrije ruimte bevindt, is het moeilijk om het onder controle te houden – maar als je erkent dat je gestrest bent, kun je beginnen je reacties te veranderen zodat je minder pittig wordt – of je kunt mensen gewoon waarschuwen om je wat ruimte te geven voor een terwijl.

Bovendien weten we ook dat sommige mensen anderen pesten omdat ze zich misschien competitief tegenover hen voelen of omdat ze misschien een element van hen niet volledig begrijpen. Als je eenmaal begrijpt waarom je gemotiveerd bent om anderen te pesten, krijg je enorm waardevol inzicht.

3. ZOEK EEN OPLOSSING

Als u eenmaal de bron van uw gedrag heeft geïdentificeerd, is het belangrijk om een ​​productieve manier te vinden om de situatie op te lossen. Als je dit moeilijk vindt, raden we je aan om met een volwassene te praten die je vertrouwt.

Je kunt ook contact met ons opnemen of onze vrienden van Childline bellen op 0800 11 11. Geloof ons als we je vertellen dat je steun verdient.

4. HERPROGRAMMEER JE STRESS

Wat is het enige dat we allemaal gemeen hebben? Spanning. We voelen het allemaal, maar het is belangrijk om stress te herkennen en er dienovereenkomstig mee om te gaan. Daarmee bedoelen we: sla het niet op om het te laten etteren, want het kan een aanzienlijke invloed hebben op je humeur en gezondheid. Probeer ons Stress Reprogrammering -systeem eens.

5. PRAAT EROVER

Je zou verbaasd zijn hoe krachtig het kan zijn om gewoon met iemand te gaan zitten die je vertrouwt en te praten over alles wat je dwars zit. Een gedeeld probleem kan echt een gehalveerd probleem zijn. Het kan de moeite waard zijn om een ​​maatje te vormen en onze oefening voor het herprogrammeren van stress door te nemen met iemand die u vertrouwt.

6. IS HET EEN GOEDE STRATEGIE?

Iemand anders naar beneden halen zal je nooit hoger brengen. Pesten gebruiken als een coping-mechanisme voor iets stressvols in je leven zal de zaken alleen maar erger maken; niet alleen voor jou, maar ook voor de persoon die aan de ontvangende kant van het pesten staat.

Wil je dagelijkse positiviteit en inspiratie? Volg ons op Instagram !

7. BEGRIJP DE IMPACT

Voor jou lijkt het misschien niet ernstig, maar voor iemand anders kan de impact aanzienlijk zijn. Van elke 10 mensen die gepest worden, zullen er 3 zichzelf verwonden, krijgt 1 een mislukte zelfmoordpoging en ontwikkelt 1 een eetstoornis. Bovendien weten we dat mensen die gepest zijn gemiddeld lagere cijfers halen en dat pesten daarom hun toekomstige carrièrevooruitzichten kan verminderen.

 

Bron