Treiterkoppen, achtbanen en cupcakes - door Carolien Kruijs | Stop Pesten NU

084-8340086

Treiterkoppen, achtbanen en cupcakes - door Carolien Kruijs

Rogier is een jongen die anders is dan anderen. Hij draagt felgekleurde broeken, soms een vlinderstrikje en hij wil later graag iets in de mode gaan doen. Hij wordt gepest door Storm en wordt mietje genoemd. Ondanks dat lukt het Rogier om zichzelf te blijven, al wordt hem dat niet makkelijk gemaakt.

Juf Wendy geeft les aan groep 7, de klas van Storm en Rogier. Storm helpt de meester van de andere groep 7 graag met technieklessen. Maar als hij erachter komt dat meester Rob homo is, wil Storm niks meer met hem te maken hebben. Hij komt met zijn hand in het gips op school en vertelt aan meester Rob dat hij niet meer kan helpen bij de technieklessen.

Juf Wendy en Rogier organiseren een LEF-dag in de klas, een dag waarop iedereen zichzelf mag zijn. Van tevoren spreken ze in de klas af dat niemand uitgelachen mag worden. Voor Rogier maakt LEF-dag geen verschil, hij is altijd al zichzelf.

Verder wordt er in dit boek gepest door Lotte, zij heeft een paar meelopers en samen maken zij het leven zuur van Anne en Fleur. Maar Lotte blijkt zelf gepest te zijn op haar vorige school en als haar vriendinnen dat ontdekken, laten ze haar keihard vallen.

Aan het einde van het verhaal hebben alle pesters en slachtoffers elkaar beter leren kennen en ontstaan er nieuwe vriendschappen.

 

Geschikt voor kinderen van 9-12 jaar.

door Carolien Kruijs

Onderwerpen:

Pesten, homoseksualiteit, diversiteit, jezelf zijn, LEF-dag, winkeldiefstal, groepsdruk, groep 7. 

 

 

 

Klik hier voor Lesideeën scholen om het onderwerp

pesten te behandelen