Treiterkoppen, smartphones en poolparty’s - door Carolien Kruijs | Stop Pesten NU

084-8340086

Treiterkoppen, smartphones en poolparty’s - door Carolien Kruijs

 

Carmen is een meisje, dat graag ouder wil lijken dan ze is. Ze heeft een moeder die volop uitgaat en Carmen aan haar lot overlaat. Carmen pest Denise op internet, door haar Facebookaccount te hacken. Als Denise verkering krijgt, is Carmen zo jaloers, dat ze op internet verkering zoekt met een jongen van 13. Tijdens hun eerste afspraak blijkt dit een man te zijn, die haar vader had kunnen zijn.  

Denise en Vera zijn vriendinnen. Vera groeit op bij twee moeders, die lesbisch zijn.

Jeroen groeit op bij zijn moeder, die in de steek is gelaten door zijn vader en een grote schuld moet aflossen. Jeroen helpt zijn moeder o.a. door een krantenwijk te rijden. Cesars vader is heel rijk en Cesar kijkt neer op Jeroen, omdat hij arm is. Tijdens het sponsorzwemmen verdrinkt Jeroen bijna, maar hij wordt gered door de vader van Cesar. Die biedt hem meteen privé zwemlessen aan in zijn eigen zwembad. Als de vader van Cesar de moeder van Jeroen ontmoet, worden ze verliefd en zo krijgen Jeroen en Cesar meer met elkaar te maken dan ze lief is.

Wanneer het gemeentelijk zwembad met sluiting wordt bedreigd, bedenken de kinderen een reddingsplan. Door een flashmob lukt het om veel handtekeningen te verzamelen en zo kan het zwembad open blijven.

Verder gaat de klas nog op kamp en is er de eindmusical, waarbij twee kinderen hun rol wel erg serieus nemen als ze moeten zoenen op het toneel.

Dit boek kan als vervolg op Treiterkoppen, achtbanen en cupcakes gelezen worden, maar ook apart.

door Carolien Kruijs

Geschikt voor kinderen van 10-13 jaar.

 

Onderwerpen:

Pesten, homoseksualiteit, diversiteit, jezelf zijn, cyberpesten, grooming (kinderlokkers op internet), economische crisis, flashmob, schoolkamp, musical, armoede, groep 8.

 

 

Klik hier voor Lesideeën scholen om het onderwerp

pesten te behandelen