Veilig browsen online met je kind overzicht | Stop Pesten NU

084-8340086

Veilig browsen online met je kind overzicht

Browsers

Een browser is een softwareprogramma die je nodig hebt om internetsites te kunnen bezoeken. Omdat iedere PC standaard geleverd wordt met Internet Explorer is dit ook de meest gebruikte browser ter wereld. En dat is jammer. Het is namelijk niet een heel erg veilige browser en Microsoft is genoodzaakt met grote regelmaat veiligheidslekken te dichten om te voorkomen dat virussen de computer binnensluipen. Een veiliger variant is Firefox.

Volgen wat je kinderen op internet doen
Het internet is een open mega-supermarkt zonder bedrijfsleider die het assortiment bepaalt. Iedereen kan teksten, foto's, films en audio op het internet zetten en iedere wereldburger kan daar kennis van nemen. Niet alles wat op het internet staat is verheffend en de kans is dan ook redelijk groot dat uw kind ongewild op sites stuit, waar je als ouder niet blij van wordt. Hoe je daarmee omgaat kun je terugvinden in de boekuitgaven die elders op de site worden aanbevolen.
Communiceren met je kind en afspraken maken lijkt het meest voor de hand te liggen. En het kan geen kwaad eens de PC te bekijken wat voor sites bezocht zijn. De meeste browsers houden de historie van bezochte sites vast. De browser Google-chrome doet dit zelfs vrij gedetailleerd. Mocht je iets zien, wat je niet bevalt is dat des te meer reden dit met je kind te bespreken.

Een overzicht:

Voor de PC

En speciaal voor Apple's MAC:
Safari

......en voor kinderen.....

Kinderen beschermen tegen de overdaad aan geweld en pornografie is wat de makers van speciale kinderwebbrowsers voor ogen staat. Enkele Kidsfriendly-browsers:

De vraag is wel hoelang kinderen hiermee om wensen te gaan; het zou zo maar kunnen dat kinderen vanaf een jaar of 8,9  toch maar een van de gangbare browsers gaan gebruiken.

Als dat zo is kun je overwegen om filters toe te voegen aan de webbrowser. Die filters staan niet toe dat kinderen worden geconfronteerd met niet gewenste inhoud.

  • CloudAcl is voor Chrome en Firefox
  • Foxfilter is alleen bestemd voor Firefox-gebruikers

Bron