Veiligheid en regels vaststellen bij lessen over pesten | Stop Pesten NU

084-8340086

Veiligheid en regels vaststellen bij lessen over pesten

Regels vaststellen

Onze klas, onze regels

"Wij zijn één team en in ons team telt iedereen mee. We beloven om naar elkaar te luisteren, echt te luisteren, zonder meteen te oordelen. Als iemand iets cools of belangrijks deelt, geven we positieve vibes terug. We houden wat in de klas gebeurt, ook in de klas, zodat iedereen zich veilig voelt om zichzelf te zijn. Samen maken we onze klas tot de beste plek om te leren en te groeien.

 

Veliigheid

Beste leerlingen,

Voordat we starten, wil ik het met jullie hebben over iets heel belangrijks: het creëren van een veilige ruimte in onze klas. Een veilige ruimte betekent dat iedereen zich hier comfortabel en gerespecteerd voelt. Het is een plek waar we allemaal onszelf kunnen zijn, zonder angst voor oordeel of negativiteit.

Laten we het eerst hebben over respect. Respect betekent dat we naar elkaar luisteren en elkaars meningen en gevoelens waarderen. Het betekent ook dat we elkaar de ruimte geven om te spreken en onze eigen unieke ervaringen te delen.

Luisteren zonder te oordelen is ook heel belangrijk. Dit betekent dat we openstaan voor wat anderen zeggen, zonder direct onze mening of kritiek te geven. We luisteren om te begrijpen, niet om meteen te reageren.

En tenslotte, vertrouwelijkheid. Wat we hier in de klas delen, blijft in de klas. Dit helpt ons om een vertrouwensband op te bouwen en zorgt ervoor dat iedereen zich veilig voelt om te delen.

Onthoud dat deze veilige ruimte voor ons allemaal is. We zijn hier om elkaar te ondersteunen en te helpen groeien. Laten we samenwerken om deze klas een geweldige plek te maken!

 

Denk eraan, deze regels zijn er om ons allemaal te helpen en te ondersteunen. Door ons aan deze regels te houden, creëren we een omgeving waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt. Laten we samenwerken om deze activiteit leuk, leerzaam en veilig te maken voor iedereen!