Case voor klas 1 VO Case: Jasmijn is 11 jaar oud en heeft gemerkt dat een van haar klasgenoten, Lisa, gepest wordt in de What's app | Stop Pesten NU

084-8340086

VO Brugklas Case Jasmijn is 11 jaar oud en heeft gemerkt dat een van haar klasgenoten, Lisa, gepest wordt in de What's app

Case: Jasmijn is 11 jaar oud en heeft gemerkt dat een van haar klasgenoten, Lisa, gepest wordt in de What's app groep van de klas. Sommige van de klasgenoten maken gemene opmerkingen over haar en sturen afbeeldingen en video's waarin ze haar belachelijk maken. Jasmijn voelt zich hierdoor ongemakkelijk en wil iets doen om Lisa te helpen.

 

Vragen

 1. Wat is er aan de hand in de What's app groep?
   
 2. Hoe voelt Jasmijn zich hierdoor?
   
 3. Wat zou Jasmijn kunnen doen? 
   
 4. Waarom is het belangrijk om in te grijpen als iemand gepest wordt?
   
 5. Wat kunnen de andere klasgenoten doen om Lisa te helpen?

 

 

 

Antwoorden

 1. In de What's app groep wordt Lisa gepest door sommige van haar klasgenoten. Ze maken gemene opmerkingen over haar en sturen afbeeldingen en video's waarin ze haar belachelijk maken.
   
 2. Jasmijn voelt zich ongemakkelijk door de situatie en wil iets doen om Lisa te helpen.
   
 3. Jasmijn kan met Lisa praten en haar steun geven. Ze kan ook met de pestkoppen praten en zeggen dat pesten niet oké is en dat het moet stoppen. Jasmijn kan ook de leraar of een vertrouwenspersoon op school op de hoogte brengen van wat er in de groep gebeurt.
   
 4. Het is belangrijk om in te grijpen als iemand gepest wordt, omdat het slachtoffer zich hierdoor erg verdrietig en alleen kan voelen. Het kan ook leiden tot een laag zelfbeeld, angst en depressie. Door in te grijpen, kunnen we laten zien dat pesten niet getolereerd wordt en dat we voor elkaar opkomen.
   
 5. De andere klasgenoten kunnen Lisa steunen en aardig tegen haar zijn. Ze kunnen ook met de pestkoppen praten en duidelijk maken dat pesten niet oké is. Door samen te werken, kunnen we pesten stoppen en een veilige omgeving creëren voor iedereen in de groep.