Case VO - Tom is 10 jaar oud en merkt dat Emma wordt gepest | Stop Pesten NU

084-8340086

VO Case - Tom is 10 jaar oud en merkt dat Emma wordt gepest

Case: Tom is 10 jaar oud en heeft gemerkt dat een van zijn klasgenoten, Emma, gepest wordt door sommige van hun andere klasgenoten. Ze maken gemene opmerkingen over haar en negeren haar in de pauzes. Tom voelt zich hierdoor verdrietig en wil graag dat het pesten stopt.

 

 

Vragen:

 1. Wat is er aan de hand in de klas? 
   
 2. Hoe voelt Tom zich hierdoor? 
   
 3. Wat zouden Tom en zijn klasgenoten kunnen doen om het pesten te stoppen? 
   
 4. Waarom is het belangrijk om het pesten te stoppen? 
   
 5. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in de klas zich veilig voelt? 

 

 

 

Antwoorden:

 1. In de klas wordt Emma gepest door sommige van haar klasgenoten. Ze maken gemene opmerkingen over haar en negeren haar in de pauzes.
   
 2. Tom voelt zich verdrietig door de situatie en wil graag dat het pesten stopt.
   
 3. Tom en zijn klasgenoten kunnen Emma steunen en aardig tegen haar zijn. Ze kunnen ook met de pestkoppen praten en duidelijk maken dat pesten niet oké is. Als het pesten niet stopt, kunnen ze dit melden bij de leraar of een vertrouwenspersoon op school.
   
 4. Het is belangrijk om het pesten te stoppen, omdat het slachtoffer zich hierdoor erg verdrietig en alleen kan voelen. Het kan ook leiden tot een laag zelfbeeld, angst en depressie. Door het pesten te stoppen, kunnen we laten zien dat pesten niet getolereerd wordt en dat we voor elkaar opkomen.
   
 5. We kunnen ervoor zorgen dat iedereen in de klas zich veilig voelt door elkaar te respecteren en aardig tegen elkaar te zijn. We kunnen ook duidelijk maken dat pesten niet getolereerd wordt en dat we voor elkaar opkomen. Door samen te werken en een positieve sfeer te creëren, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in de klas zich veilig voelt.