VO - Docu Rosalie (13) werd gecyberpest + gratis lesmateriaal

084-8340086

VO - Docu Rosalie (13) werd gecyberpest + gratis lesmateriaal

Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders. Er kan van alles gebeuren waardoor geluk in de knel komt. In artikel 19 staat: Ieder kind heeft recht op een veilige leefomgeving, op bescherming tegen mishandeling en geweld.

► Ga naar het lesmateriaal Rosalie op Lesson Up

Wat nou als je gecyberpest wordt? Voor Rosalie (13) heeft het pesten serieuze gevolgen gehad: leeftijdsgenootjes vertrouwt ze niet meer en ze heeft geen vrienden. Zelfs in haar eigen slaapkamer voelde ze zich niet meer veilig, want hier kreeg ze berichtjes als: “Je bent niks waard.” In deze documentaire volgen we Rosalie mee online en hopelijk kan de digitale wereld daarmee veranderen van ‘monster’ in ‘maatje’.

#PESTVERHAAL onderscheiden met prijs in Berlijn.
De documentaire #pestverhaal van regisseur Eef Hilgers ontving een Special Mention van de kinderjury van het Generation programma van de 69ste editie van het prestigieuze Berlin International Film Festival. De film vertelt het dappere verhaal van de 13 jarige Rosalie, uit Ommen, die on – en offline gepest wordt.
 
Wat nou als je gecyberpest wordt? Voor Rosalie (13) heeft het pesten serieuze gevolgen gehad: leeftijdsgenootjes vertrouwt ze niet meer en ze heeft geen vrienden. Zelfs in haar eigen slaapkamer voelde ze zich niet meer veilig, want hier kreeg ze berichtjes als: “Je bent niks waard en “val dood kankerhoer.” In #Pestverhaal gaan we samen met Rosalie online op zoek naar hulp, en zien we hoe de digitale wereld veranderd van ‘monster’ in ‘maatje’.
 
Uit het jury rapport: A brave girl tells us her intimate everyday story in an unusual way. She gives us a glimpse into her emotional world and relates the struggle against dark thoughts. The internet and social media play a large role in her story. Through contact with other individuals similarly affected, she regains hope and shows that no one is alone.
#Pestverhaal ging in première tijdens Cinekid, was te zien tijdens IDFA en werd uitgezonden door de EO op NPO 3. #Pestverhaal is een productie van Tangerine Tree in co-productie met de EO.