VO en MBO korte film over pesten Freak + lesmateriaal

VO en MBO korte film over pesten Freak + lesmateriaal

Korte film over Ziggy, een jongen met een groot geheim. Wat gebeurt er als zijn klasgenoten erachter komen dat hij anders is? Krachtig verhaal over het overwinnen van je onzekerheid.

Wanneer Ziggy aan het trainen is voor een belangrijke zwemwedstrijd, gebeurt er iets met hem. Zijn lichaam verandert en hij krijgt langzaam vliezen, vinnen en schubben. Hij is doodsbang dat zijn klasgenoten erachter komen. Dan blijkt Ziggy echter niet de enige te zijn, die deze bijzondere kracht bezit.

Interessant vormgegeven film over de belevingswereld van een buitenstaander. De film onderzoekt op metaforische wijze hoe het is om anders te zijn dan de rest, en laat daarbij zien dat dit niet iets negatiefs hoeft te zijn: Ziggy’s gave maakt hem wellicht juist heel bijzonder.

Bekijk de film op VIMEO 'Freak'

Lesmaterialen

Aan de slag met deze film?

In het lesmateriaal van filmfestival IFFR wordt de thematiek van de film besproken. Hoe voelt het om een buitenstaander te zijn? Hoe zien we dit terug in de film? Ook wordt er ingegaan op kleurgebruik en wat voor een invloed dit heeft op films en foto's