Voorlichtingsdag over pesten en gehoorbeschadiging Verantwoorde Feesten voor 2.500 leerlingen | Stop Pesten NU

084-0035994

Voorlichtingsdag over pesten en gehoorbeschadiging Verantwoorde Feesten voor 2.500 leerlingen

In Theater De Meerpaal in Dronten is a.s. woensdag een voorlichtingsdag over pesten en gehoorbeschadiging. Het evenement is bedoeld voor scholieren en wordt georganiseerd door Stichting ProDronten. Zij organiseren jaarlijks ook de Meerpaaldagen
 De voorlichtingsdag wordt voor de eerste keer gehouden. Er zullen ongeveer 2500 jongeren aanwezig zijn. De pubers krijgen informatie over hoe pesten te herkennen en te stoppen is. Voor hun gehoorbescherming krijgen ze herbruikbare oordoppen die ze kunnen dragen tijdens bijvoorbeeld het uitgaan. 

Stop Pesten Nu & gehoorbeschadiging 
Het initiatief komt van de 19-jarige DJ MitchL (Mitchel de Rooy) uit Almere. Hij werd op school zelf gepest en besloot daar wat tegen te gaan doen. Daarnaast vond hij het vreemd dat bijna niemand zijn gehoor beschermt tijdens evenementen. Hij wil jongeren waarschuwen voor de gevaren die dat met zich kan meebrengen.

Feest
Naast de voorlichtingsdag wordt er op 12 augustus ook een groot verantwoord feest in het theater gegeven, met dezelfde thema's. Tijdens dat evenement zullen verschillende grote artiesten en DJ's komen optreden. 
Het is natuurlijk de bedoeling dat de scholieren daar hun gekregen oordoppen uitproberen. 

Mitchel de Rooy zet zich in tegen pesten

Mitchel de Rooy zet zich in tegen pesten

 

Bron

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):