Waarom pesten kinderen mij vooral in de pauze? | Stop Pesten NU

084-8340086

Waarom pesten kinderen mij vooral in de pauze?

 

Vraagteken

Vraag 

Waarom pesten kinderen mij vooral in de pauze? 

Ik heb op vijf verschillende scholen gezeten en op de derde school waar ik naar toe ging, sloegen de kinderen mij met stokken. De school waar ik nu naartoe ga schelden de kinderen mij elke dag uit. Mijn vriend zegt dat de leraren zullen helpen om het pesten te stoppen, maar ik denk het niet.

– Giovanni, 17 jaar 

 

 

Antwoord

Beste Giovanni, 

Het spijt me zo te horen dat je gepest wordt op school. 

Het eerste wat ik wil dat je weet, is dat het niet jouw schuld is. Pesten kan iedereen overkomen.

Om je eerste vraag te beantwoorden:

kinderen pesten om allerlei redenen. 

Er is niet één reden waarom iemand pest of één soort persoon die pest. Sommige kinderen pesten omdat ze niet weten hoeveel pijn ze de ander echt kwetsen, of omdat ze denken dat ze er cool uitzien. Anderen vinden dat sommige kinderen het verdienen om gepest te worden omdat ze denken dat ze zwak of impopulair zijn. 

Soms probeert het kind dat pest, controle over iemand anders te krijgen omdat er andere dingen gaande zijn in hun leven waar ze geen controle over hebben. Veel kinderen die pesten, worden eigenlijk zelf ook gepest. Dit zijn niet de enige redenen waarom kinderen ervoor kiezen om te pesten, maar het zijn enkele van de meest voorkomende. 

Pesten gebeurt vaak op plaatsen waar niet veel volwassenen in de buurt zijn, wat misschien de reden is waarom het vaak in de pauzes gebeurt.

Je vriend heeft gelijk, leraren kunnen een grote hulp zijn om het pesten te laten stoppen. Probeer je leraar te vertellen wat er elke dag gebeurd, en als het niet helpt, probeer dan met de Anti Pest Coördinator of met de Kindertelefoon te praten. Je moet ook je ouders vertellen wat er aan de hand is.