Tips voor werkgevers en werknemers voor de Landelijke dag tegen pesten

084-8340086

Wat kunnen werkgevers en werknemers doen voor de Landelijke dag tegen pesten?

Hieronder staan enkele inspiratie ideeën die werkgevers en werknemers kunnen uitvoeren op de dag tegen pesten:

  1. Organiseer een workshop over pesten: Nodig een expert uit om een workshop te geven over pesten op het werk. Dit kan helpen om het bewustzijn te vergroten en medewerkers te helpen bij het herkennen en aanpakken van pestgedrag.

  2. Praat erover: Zet het gesprek over pesten op het werk voort en moedig medewerkers aan om openlijk te praten over hun ervaringen met pesten. Het kan helpen om een cultuur van respect en inclusiviteit te creëren.

  3. Doe de 'Ik STOP pesten nu' polsbandjes om: Bestel de 'Ik STOP pesten nu' polsbandjes en moedig medewerkers aan om deze te dragen als symbool van hun steun voor het stoppen van pesten.

  4. Hang posters op: Hang posters op die de boodschap van de dag tegen pesten overbrengen. Zo kan iedereen op de werkplek zien dat er aandacht wordt besteed aan het onderwerp.

  5. Organiseer een speciale activiteit: Organiseer een activiteit op de werkplek die specifiek gericht is op het bevorderen van een gezonde en respectvolle werkomgeving. Bijvoorbeeld een spelletjesavond, een teambuilding activiteit of een lunch met gastsprekers.

  6. Stel een anti-pestbeleid op: Als werkgever kun je zorgen voor een veilige en respectvolle werkomgeving door een anti-pestbeleid op te stellen. Dit beleid moet richtlijnen en procedures bevatten om pestgedrag te voorkomen en te bestrijden.

  7. Stimuleer samenwerking: Moedig medewerkers aan om samen te werken en positief gedrag te belonen. Dit kan bijdragen aan een cultuur van respect en inclusiviteit.

  8. Zorg voor trainingen: Zorg ervoor dat alle medewerkers getraind zijn op het gebied van pesten op het werk en hoe zij dit kunnen aanpakken. Dit kan helpen om pestgedrag te voorkomen en te bestrijden.

  9. Gebruik social media: Gebruik social media om de boodschap van de dag tegen pesten te verspreiden. Post bijvoorbeeld een foto van jezelf met een 'Ik STOP pesten nu' polsbandje en moedig anderen aan om hetzelfde te doen.

  10. Praat met collega's: Moedig medewerkers aan om met elkaar in gesprek te gaan over pesten en hoe zij samen kunnen werken om pestgedrag te voorkomen en te bestrijden.