Week tegen pesten 2022: reik uit | Stop Pesten NU

084-8340086

Week tegen pesten 2022 Verenigd Koninkrijk

We werken samen in de industrie, de overheid en met scholen om Britse gezinnen te bereiken met tools, tips en middelen om kinderen te helpen slim en veilig te profiteren van verbonden technologie. 

Week tegen pesten 2022: reik uit 
Als lid van de Alliantie tegen Pesten ondersteunen we met trots de Week tegen Pesten 2022 (14 – 18 november). Het thema van dit jaar gaat helemaal over contact zoeken - wanneer je pesten ziet en wanneer je hulp nodig hebt. Pak pesten en cyberpesten aan met deskundige bronnen.

De Anti-Pesten Alliantie (ABA) coördineert de Week tegen Pesten en dit jaar is het thema Reach Out.

"Of het nu op school, thuis, in de gemeenschap of online is, laten we contact opnemen en elkaar de steun geven die we nodig hebben", zegt de ABA. “Neem contact op met iemand die je vertrouwt als je wilt praten. Neem contact op met iemand waarvan je weet dat hij wordt gepest. Reik uit en denk na over een nieuwe aanpak.”

Het thema van dit jaar is om jonge mensen in staat te stellen iets positiefs te doen om de schade die pesten veroorzaakt tegen te gaan. Van kinderen tot leraren, influencers tot ouders, het thema van dit jaar wil iedereen erbij betrekken. “Het vergt moed, maar het kan levens veranderen. Dus laten we deze week tegen pesten samenkomen en de hand reiken om pesten te stoppen.”

Neem van 14 tot 18 november stelling tegen pesten in al zijn vormen.

Betrokken raken

In tegenstelling tot pesten op school is het moeilijk om aan cyberpesten te ontsnappen. Als zodanig kunnen sommige ouders beperken hoeveel hun kind toegang heeft tot hun apparaten. Deze apparaten kunnen echter ook de enige verbinding zijn die ze hebben met hun vrienden of ondersteunende online ruimtes.

Daarom is het belangrijker om uw kind te leren hoe het hulp kan krijgen, waar het cyberpesten kan melden en de mogelijkheden om contact met iemand op te nemen.

Of je nu een leraar, ouder of verzorger bent, de ABA heeft middelen om betrokken te raken bij het thema van dit jaar: