Week tegen Pesten 2023 Anti-Bullying Week 2023: Make A Noise About Bullying | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Week tegen Pesten 2023 Anti-Bullying Week 2023: Make A Noise About Bullying

ABA are official organisers of Anti-Bullying Week and Odd Socks Day in England, Wales and Northern Ireland. Anti-Bullying Week 2023 will take place from Monday 13th - Friday 17th November. The theme is Make A Noise About Bullying. In this section you will find everything you need to help make a noise to stop bullying this Anti-Bullying Week. 

Week tegen pesten 2023: maak lawaai over pesten

Anti-Pestweek 2023 wordt in Engeland, Wales en Noord-Ierland gecoördineerd door de Anti-Pestalliantie. Dit jaar heeft het als thema 'Make A Noise About Pesten' en vindt plaats van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november. De week wordt afgetrapt met Odd Socks Day op maandag 13 november, waarbij volwassenen en kinderen vreemde sokken dragen om te vieren wat ons allemaal uniek maakt.

Het thema Make A Noise About Pesten kwam tot stand na overleg met leraren en leerlingen door de Anti-Bullying Alliance, die elk jaar de Anti-Bullying Week coördineert in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Leraren en kinderen wilden een thema dat hen in staat stelde iets positiefs te doen om de schade die pesten veroorzaakt tegen te gaan.

Na het succes van de campagne in 2022 – toen 80% van de scholen deze week markeerde en ruim 7,5 miljoen kinderen en jongeren bereikte – zal de Antipestweek iedereen eraan herinneren of het nu op school, thuis, in de gemeenschap of online is: we kunnen een einde maken aan pesten.

Zoals gebruikelijk kunnen scholen gratis lesmateriaal en themabijeenkomsten downloaden. Deze zullen zich richten op de activiteiten die we kunnen ondernemen om jongeren aan te moedigen na te denken over wat pesten voor ons betekent, hoe geklets kan uitmonden in iets kwetsender, en wat we kunnen doen om pesten te stoppen. We zullen ook een media-, sociale media- en gemeenschapscampagne ontwikkelen om de Antipestweek tot leven te brengen, of u nu thuis, op het werk of op school bent. 

Onze oproep tot actie

Te vaak zijn we stil als we pesten zien plaatsvinden, zwijgen we over de schadelijke oorzaken van pesten, en zwijgen we als we pesten horen afdoen als 'slechts scherts'.
Het hoeft niet zo te zijn.

Natuurlijk zullen we niet iedereen aardig vinden en zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar we kunnen kiezen voor respect en eenheid.

Laten we deze week tegen pesten samenkomen om te bespreken wat pesten voor ons betekent, hoe geklets kan uitmonden in iets kwetsender, en wat we kunnen doen om pesten te stoppen. Samen kunnen we het verschil maken en een standpunt innemen tegen pesten.

Van de speeltuin tot het parlement, en van onze telefoons tot onze huizen, laten we lawaai maken over pesten.

Hoe kun je een geluid maken tegen pesten?

Zoals gebruikelijk kunnen scholen gratis lesmateriaal en themabijeenkomsten downloaden. Deze zullen zich richten op de activiteiten die we kunnen ondernemen om jongeren aan te moedigen na te denken over wat pesten voor ons betekent, hoe geklets kan uitmonden in iets kwetsender, en wat we kunnen doen om pesten te stoppen.

Andy Day, beschermheer van de Anti-Bullying Alliance, CBBC- en CBeebies-ster Andy Day leidt de ondersteuning van beroemdheden voor de campagne, met zijn band Andy and the Odd Socks. De band zal een meeslepend nummer opnemen en uitbrengen ter gelegenheid van Odd Socks Day op de eerste dag van de Anti-Pestweek. Er zit een serieuze boodschap achter het plezier: laten we vreemde sokken aantrekken om te laten zien dat we allemaal uniek en verschillend zijn, en laten we aardig voor elkaar zijn en elkaars individualiteit respecteren.

Voor oudere kinderen is de buzz op sociale media een belangrijk onderdeel van de Anti-pestweek en een geweldige kans voor scholen om te delen hoe zij de anti-pestboodschap hebben omarmd. Meedoen is eenvoudig via #AntiBullyingWeek en #MakeANoise op Instagram, TikTok, Facebook en Twitter.