Zijn ze echt je vriend? 15 signalen dat ze het misschien toch niet zijn | Stop Pesten NU

084-8340086

Zijn ze echt je vriend? 15 signalen dat ze het misschien toch niet zijn

We hebben allemaal vriendschappen gehad die een beetje peervormig zijn geëindigd en het is jammer dat we meestal allemaal moeten verbranden voordat we een slechte vriend van een goede kunnen herkennen. We hebben onze eigen ervaringen gebundeld en komen met 15 van de meest voorkomende signalen dat iemand om de juiste redenen niet je vriend is.

Als een van deze van toepassing is op uw vriendschappen, raden we u aan er twee keer over na te denken en te proberen vast te stellen of ze echt een vriend zijn ...

- Nederlandse vertaling, Google translate - 

DE 15 VRIENDSCHAPSTEKENS

1. ZE BELLEN ALLEEN ALS ZE IETS WILLEN

Alle vriendschappen zouden gelijk moeten zijn – wat betekent dat je evenveel moet ontvangen als je erin stopt, het is allemaal gebaseerd op wederkerigheid en wederkerigheid. Als je meer inlegt dan eruit haalt, moet je twee keer nadenken over wat ze van je vragen.

2. HET GESPREK IS NOOIT GELIJK

Merk je dat je gewoon je hele tijd aan hen besteedt als je rondhangt? Ja, dat is niet cool – we hebben allemaal problemen en dingen waar we graag met iemand over willen praten.

3. ZE ZETTEN LACHEN JE UIT IN HET BIJZIJN VAN ANDEREN

Een duidelijke nee-nee. Meestal doen mensen dit omdat ze zich slecht voelen over zichzelf en iemand anders als afleiding willen gebruiken. Trek onmiddellijk een streep door dit soort vriendschappen.

4. JE VOELT JE SLECHT OVER JEZELF ALS JE TIJD MET HEN HEBT DOORGEBRACHT

Soms is het lastig gedrag te analyseren, maar je emoties liegen nooit. Vrienden moeten je een goed, krachtig en opgewekt gevoel geven. Als je ze een rotgevoel geeft, moet je waarschijnlijk het voordeel dat je van de vriendschap krijgt opnieuw evalueren. Sommige mensen houden er helaas gewoon van om anderen naar beneden te halen.

5. ZE ZIJN AGRESSIEF COMPETITIEF

Het is goed om af en toe een beetje competitief te zijn, maar zoals met de meeste dingen kun je te veel van het goede hebben. Een vriendschap gebaseerd op competitief gedrag is NOOIT gezond of een echte vriendschap.

6. ZE ZIJN NIET BLIJ VOOR JE ALS ER GOEDE DINGEN GEBEUREN

Dit is een van de meest voorkomende verklikkers en het is ook gebaseerd op competitief gedrag. Een echte vriend zal je willen zien slagen en gelukkig zijn.

7. ZE BRENGEN DRAMA IN JE LEVEN

Het zijn meestal de mensen die hun tijd besteden aan klagen over drama die het veroorzaken. Je hebt die negativiteit om je heen niet nodig.

8. ZE ZEUREN OVER JE ACHTER JE RUG OM

Een absoluut nee-nee. Vriendschappen moeten gebaseerd zijn op wederzijds respect en vertrouwen. Houd niet op met die onzin.

Weet je nog steeds niet zeker of ze je vriend zijn? Doe onze vriendschapsquiz .

9. JE RELATIE VOELT ALSOF HET IS GEBOUWD OP VOORWAARDELIJKHEID

Dit geldt ook voor alle relaties in je leven. Je zou het gevoel moeten hebben dat ze onvoorwaardelijk zijn en niet gebaseerd zijn op je zijn of handelen op een bepaalde manier.

10. JE VRIENDEN LATEN JE IN DE STEEK

Soms gebeurt het en dat is prima, maar als het consistent is, laat het duidelijk zien dat je vriend onbetrouwbaar is en veel minder geïnvesteerd in de vriendschap dan jij. Misschien is het jouw beurt om ze definitief op borgtocht vrij te laten.

11. ZE GEBRUIKEN JE GEHEIMEN TEGEN JE EN DELEN ZE

Dit is kwaadaardig en absoluut niets dat een echte vriend ooit zou doen.

12. ZE HEBBEN EEN SLECHTE INVLOED EN LATEN JE DINGEN DOEN DIE JE IN DE PROBLEMEN BRENGEN

Nip dit in de kiem voordat je jezelf in de problemen brengt. Vrienden zorgen er niet voor dat vrienden slechte dingen doen... of sms'en als ze dronken zijn, maar daar zullen we een oogje dichtknijpen... voor nu.

13. ZE PRATEN OVER HUN ANDERE VRIENDEN ACHTER HUN RUG OM

Als ze dit doen, is de kans groot dat ze het jou ook aandoen. Het is prima om af en toe te kreunen, maar alles wat kwaadaardig is, zou er waarschijnlijk op wijzen dat ze niet zo oprecht zijn als ze je willen laten geloven.

14. ZE BORGTOCHT WANNEER JE ZE HET MEEST NODIG HEBT

Dus er zijn vrienden, die, nou ja... vrienden zijn en er zijn vrienden die nog steeds je vrienden zijn om 3 uur 's ochtends op een woensdagochtend terwijl je instort. Deze laatste zijn je vrienden voor het leven en het is belangrijk om te weten dat je kunt vertrouwen op een paar geselecteerde individuen die door dik en dun aan je zijde staan.

15. ZE SLUITEN JE UIT VAN DINGEN MET GEMEENSCHAPPELIJKE VRIENDEN

Als het met opzet is en vaak gebeurt, ondanks dat je erover begint, raden we je aan om wat afstand te creëren. Het is belangrijk om te onthouden dat het soms per ongeluk kan gebeuren, dus probeer er met hen over te praten voordat u conclusies trekt.

 

 

Bron