Hulp nodig bij cyberpesten? | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Hulp nodig of wil je met iemand bellen, chatten of mailen over online pesten (cyberpesten)

Stichting Stop Pesten Nu heeft niet de mogelijkheid om iedereen individueel hulp te bieden aangezien wij een klein team met vrijwilligers zijn. Wij vinden het uiteraard wel heel belangrijk dat jullie er met iemand over kunnen praten en om deze reden houden wij bij, bij welke partijen je terecht kunt met jouw vragen.

 

Praat erover

Als je gepest wordt dan is het ontzettend belangrijk om hierover te praten. Hier zijn een aantal redenen voor. Als eerste is het belangrijk dat jij je hart kunt luchten. Door het met iemand te bespreken kom je misschien ook wel tot ideeën of oplossingen. Daarnaast voorkom je dat deze ervaringen in jouw lichaam vast blijven zitten en dat dit jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen aan tast.

Ook pestkoppen profiteren van het feit als jij niemand iets durft te vertellen. Hierdoor durven zij dan weer door te gaan, ze weten dat ze dan toch niet geconfronteerd worden met hun gedrag. In feite maken wij het met name voor de pestkoppen makkelijk door hier niet over te praten en wij maken het voor ons zelf moeilijker. 

Kies iemand die je vertrouwt om mee te praten. Het moet iemand zijn waar jij je veilig voelt en dat jij het gevoel hebt dat hij/zij respectvol met jouw verhaal omgaat. Zoek dan samen naar oplossingen en meldt dat jij niet wil dat iedereen het weet.

Geef duidelijk aan dat jij zoekt naar een goede oplossing zonder dat de pestkoppen gelijk weten dat dit van jou afkomstig is. Als je durft mag je het uiteraard openlijk oppakken en bespreekbaar maken maar de keuze hiervoor ligt bij jou. Jij moet je hier fijn bij voelen. 

Wat kan je als ouder doen als de school niet mee werkt, zie routekaart

Hieronder zie je een overzicht van de partijen waar jij terecht kunt voor hulp ...

 

 

Help wanted ...

Slachtoffer van grooming? Kinderporno gezien? Naaktfoto verspreid? 

Helpwanted.nl is een website over online seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Je kunt dit hier melden. Je vindt ook informatie over wat het  is, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het je is overkomen. Ook ouders, docenten en andere opvoeders kunnen hier terecht. Zie ook de handleidingen van Helpwanted onder Cyberpesten.

Meldingen: 7 dagen per week 24 uur per dag via de website, melding via de website: www.helpwanted.nl

Bel: 020-2615275 (dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur. Op andere werkdagen tot 14.00 uur.

 

 
 
 
 

Kinderen & Jongeren (8 t/m 18 jaar) De Kindertelefoon 

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website. Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op de website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren. 

BEL met de Kindertelefoon 0800-0432 (gratis & anoniem). 

Elke dag van 11.00-21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur of chat  ...

Chatten met de Kindertelefoon (tussen de 13 en 18 jaar)Volg deze link om naar chatgedeelte van de Kindertelefoon te gaan

Je chat met een vrijwilliger van de Kindertelefoon die minimaal 18 jaar oud is. Ben je tussen de 13 en 18 jaar dan kun je chatten met iemand van De Kindertelefoon tussen 11 uur ’s ochtends en 9 uur ‘s avonds. In de weekenden is de chat open van 2 tot 8 uur
OF
kies voor een PEER CHAT: Je chat met een jonge vrijwilliger van de Kindertelefoon of anders gezegd met een leeftijdsgenoot. De leeftijd van deze vrijwilliger ligt tussen de 16 en 21 jaar. Elke werkdag zijn twee jonge vrijwilligers van  (tussen de 13 en 18 jaar) tussen 18 en 20 uur bereikbaar.  
 
Chatten met de Kindertelefoon (tussen de 8 en 12 jaar): Dan kun je chatten met iemand van De Kindertelefoon tussen 11 uur ’s ochtends en 9 uur ‘s avonds. In de weekenden is de chat open van 2 tot 8 uur. Je chat anoniem en in vertrouwen met ons. Volg deze link om naar chatgedeelte van de Kindertelefoon te gaan
 
 
 
 

Meldknop

Als je op www.meldknop.nl komt, zie je direct de onderwerpen waar je informatie kunt vinden over pesten, seks, misbruik en lastig gevallen worden. Word je bijvoorbeeld gepest op Facebook? Dan klik je op ‘pesten’. Hier kun je kiezen uit verschillende onderwerpen die met pesten te maken hebben. Soms kun je met deze informatie je probleem al zelf oplossen! Als dat niet lukt, dan helpt Meldknop.nl je verder. Je kunt ervoor kiezen om met iemand te praten of een melding te maken van jouw probleem.

 
 
 
 
 
 

 

Vraaghetdepolitie.nl

(Digitaal) pesten is op zich niet strafbaar en mensen moeten er vooral samen proberen uit te komen. Als het pesten langdurig aanhoudt en echt te ver gaat, dan kan er wel sprake zijn van een strafbaar feit. Daarvan kan je aangifte doen bij een politiebureau bij jou in de buurt. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk bewijsmateriaal meeneemt naar het politiebureau, zoals:

  • data en (exacte) tijdstippen
  • email- en internetadressen (url)
  • gebruikersnaam en nickname(s) van betrokkene(n)
  • prints van chatlogs en mailberichten
  • bewaarde sms-berichten
  • schermafdrukken (via printscreen of maak een foto)

Als je jonger bent dan 16 jaar, is het verstandig om een volwassene mee naar het bureau te nemen.

 

 

 

Ken of ben jij iemand met zelfmoord gevoelens? Bel direct 113 

 
113Zelfmoordpreventie biedt mensen de gelegenheid over hun gedachten aan zelfmoord te spreken. 'Praten is essentieel bij suïcidepreventie.' Bel met: 0900 -0113 (24/7) of neem contact op in een crisis chat: https://www.113.nl/​
 
Openingstijden crisislijn. Crisis-chat 24/7 te bereiken Chat nu

De hulplijn van de Stichting 113 Zelfmoordpreventie is nu ook bereikbaar via de telefoonnummers 113 en 0800-0113 (gratis). De hulplijn blijft ook bereikbaar via het oude nummer 0900-0113 en het chatkanaal op http://113.nl.

 

 

Beluister ook deze cover van onze Ambassadeur Thomas Cammaert om iedereen een hart onder de riem te steken die gepest wordt

 

Beluister ook dit lied gemaakt door onze Ambassadeur Ralf Mackenbach