Ik ben een meeloper. Hoe kan ik stoppen| Stop Pesten Nu

084-8340086

Ik ben een meeloper. Hoe kan ik stoppen?

Als je altijd met anderen meeloopt en niet echt je eigen mening geeft, kan dat soms best moeilijk zijn. Maar het is belangrijk om te weten dat je altijd jezelf mag zijn en dat het goed is om een eigen mening te hebben.

► Ben ik een meeloper? Doe de test ...

Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen om minder mee te lopen met anderen:

 1. Let op jezelf: Probeer te kijken wanneer je meeloopt met anderen en waarom je dat doet. Is het omdat je er graag bij wilt horen of omdat je niet zo goed weet wat je zelf vindt? Als je dat weet, kun je er iets aan gaan doen.
   
 2. Wees jezelf: Als je het niet eens bent met wat anderen doen of zeggen, mag je gerust zeggen wat jij vindt. Het is juist goed om je eigen mening te hebben en te laten horen. Je kunt zelf nadenken over wat jij denkt en vindt.
   
 3. Zoek vrienden die bij jou passen: Het is fijn om vrienden te hebben die hetzelfde leuk vinden als jij. Als je vrienden hebt die jou begrijpen en accepteren zoals je bent, is het makkelijker om jezelf te zijn.
   
 4. Heb vertrouwen in jezelf: Soms vinden mensen het lastig om voor zichzelf op te komen omdat ze onzeker zijn. Maar weet dat jij er mag zijn en dat het goed is om jezelf te zijn. Als je vertrouwen in jezelf hebt, hoef je niet altijd afhankelijk te zijn van anderen.
   
 5. Geef niet op: Het kan best moeilijk zijn om te veranderen. Als het niet meteen lukt, is dat niet erg. Blijf proberen en wees niet te streng voor jezelf. Het is goed dat je probeert om meer jezelf te zijn en voor jezelf op te komen.