​Ik word gepest | Wat kan ik doen

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

​Ik word gepest | Wat kan ik doen | Kenniscentrum Pesten

Maken je vrienden, collega's, klas- of teamgenoten vervelende opmerkingen naar jou? Roddelen of chanteren ze je? Word je genegeerd, uitgelachen, geduwd of buitengesloten? Waarom ze jou ook pesten, jij bent goed genoeg zoals jij nu al bent en laat je niks anders aanpraten. 

Poster Mensen die ECHT STOER zijn pesten nooit

Wist jij dit al?

 * Iemand die ECHT zelfvertrouwen heeft, nooit pestdiegene vindt zichzelf helemaal oke en ieder ander ook. 

 * Pestkoppen altijd in groep zijn als ze pesten -en- als ze helemaal alleen zijn (ook niet stiekem anderen ergens laten meekijken) durven ze meestal niks te doen.

 * Pesten is niet alleen schadelijk voor slachtoffers, maar ook voor de pester & meelopers - zie de gevolgen

 * Alles wat pesters & meelopers tegen jou zeggen = onzin.  Zij proberen jou het gevoel te geven dat jij dingen fout doet, of dat jij er gek of anders uit ziet. Uit jarenlange onderzoeken weten wij dat alles wat pesters & meelopers tegen hun slachtoffers zeggen -helemaal niks zegt over het slachtoffer. Het bewijst alleen maar het tekort aan eigenwaarde en zelfvertrouwen. Met het pestgedrag gaan ze voorbij aan hun eigen onzekerheden, angsten en/of pijnen (en proberen deze te verbergen) zodat niemand het in zijn hoofd durft te halen om hun te pesten. Ze bouwen dus eigenlijk een 'pestmuur' om zich heen zodat niemand hun ooit durft uit te lachen of pesten.

 * Alleen mensen die onzeker zijn of zelf ergens pijn hebben ⇒ anderen pesten (of zijn meelopers); zij hebben het nodig om een ander klein te maken om zich groter (of stoer) te kunnen voelen.

 

Dwight

 

Het klink misschien raar maar mensen die pesten zijn vaak erg onzeker. Ze komen heel zelfverzekerd over maar in werkelijkheid zijn ze bang om door de anderen niet geaccepteerd of afgewezen te worden. Ze nemen het initiatief om de regels te overtreden, verzinnen hoe ze andere kinderen en volwassenen dwars kunnen zitten. Ze zijn er vaak goed in zichzelf 'uit de problemen te praten'. 

Pesters lijken populair in een groep, maar zijn het niet. Ze dwingen hun populariteit in de groep af door te laten zien hoe sterk ze zijn en wat ze allemaal durven. Via pesten lukt ze dat het makkelijkst: ze krijgen andere kinderen mee bij het te pakken nemen van een slachtoffer. En wie mee doet, loopt minder kans zelf slachtoffer te worden. Anderen zijn uit 'angst' om het volgende slachtoffer 'zogenaamd' bevriend met de pester en meelopers, maar vinden ze eigenlijk helemaal niet leuk. Vraag je het apart aan de pester en meelopers dan geven de meeste pestkoppen toe dat ze de pesterijen niet zo onschuldig vinden. 

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen/volwassenen die zelf gelukkig zijn (echt zelfvertrouwen en eigenwaarde hebben), niet de behoefte hebben om te pesten.

BeauWil je voor jezelf opkomen, maar weet je niet hoe je dat moet doen? Of vind je het moeilijk of eng? 

 ► Zelfs al bekruipt je dat gevoel, toch mag je je niet neerleggen bij wat je overkomt.

 ► Jij hoeft je niet schamen als je gepest wordt, jij doet niks fout. De pesters & meelopers zijn fout!

Niemand, echt NIEMAND verdient het om gepest te worden - ook jij niet!​

 

Pesten stopt nooit vanzelf

Als ik niks zeg dan stopt het vanzelf, want het stopt nooit vanzelf.​ Pesters & Meelopers proberen wel altijd te zorgen dat jij denkt dat het pesten erger wordt en dat je dus niks mag zeggen. Maar zij proberen alleen maar zichzelf te beschermen. Zij weten dat hun gedrag fout is en dat bij fout gedrag een straf hoort! Door jou dit aan te praten hopen zij niet gestraft te worden voor hun gemene daden.

Werk daar alsjebllieft niet aan mee, jij verdient VEEL BETER!

Thomas Cammaert zegt Ik STOP pesten nu

- Thomas Cammaert  

Gepest worden is een verschrikkelijk gevoel wat ik zelf jammer genoeg ook heb mogen meemaken. En niemand zou dit moeten meemaken. Of je nou jong of oud bent. En als het wel zo is, hoop ik dat je steun kan halen uit dit nummer. Want hoe eenzaam of gekwetst je je soms ook voelt. Je bent nooit alleen en er is altijd iemand die er voor je is. '

You will be found'. Ik weet dus heel goed hoe verschrikkelijk het is en hoe eenzaam je je kunt voelen.' 

Cover You'll be found - Thomas Cammaert

Praat erover. Want als jij niet praat, bescherm je de dader

Als je hebt bedacht met wie je wilt gaan praten, kan het helpen om van tevoren op een briefje te schrijven wat je wilt vertellen of vragen. Het is niet gek als je het spannend vindt. Een briefje kan je dan helpen wanneer je even niet meer weet wat je wilt zeggen, of wanneer je het moeilijk vindt. 

Schrijf bijvoorbeeld op wat er gebeurd is, hoe je je voelt en waar je bang voor bent. Heb je vragen? Schrijf die dan ook op. Verder is het ook goed om op te schrijven wat je van de ander verwacht. Wat wil je dat diegene doet en wat juist niet? Misschien wil je dat iemand eerst liever alleen luistert, of wil je dat diegene niets doet zonder dat jij het weet. Het is fijn om dit uit te spreken. Weet ook dat je niets hoeft te vertellen wat jij niet wilt. Jij bepaalt wat je wanneer en met wie deelt.

Het is NOOIT jouw fout als je gepest wordt.

Waarom is het zo moeilijk (ook voor volwassenen) om hardop te zeggen dat je gepest wordt? Patricia Bolwerk van stichting Stop Pesten Nu legt het je uit, zie video.  Zie ook de YouTube afspeellijst 'Tips als je gepest wordt'

 

Ik wil met iemand praten (bellen, chatten of mailen) over het Pesten | Bij wie kan ik terecht?

Stichting Stop Pesten Nu heeft niet de mogelijkheid om iedereen individueel hulp te bieden. Wij vinden het wel belangrijk, dat jij over jouw (hulp)vraag met iemand kan praten om te kijken wat jij het beste kan doen.  Om deze reden houden wij bij, bij welke organisaties jij terecht kunt! * Bij al deze organisaties zitten getrainde mensen om met jou mee te denken over een oplossing! 

- Charly Luske De jonge Charly wordt vroeger nooit uitgenodigd voor partijtes van klasgenootjes: “Ik heb daar wel tranen om gelaten. Ligt dit nou aan mij? Of ligt dit aan hen”, zegt hij tijdens een interview. De situatie draait 180 graden als hij plotseling een mega groeispurt krijgt en letterlijk boven zijn pesters staat.

 - Stef Smits (Junior Ambassadeur bij Stichting Stop Pesten Nu) Hij blies eind augustus iedereen weg met zijn auditie bij Holland's Got Talent. De toen 9-jarige Stef Smit uit Best werd bekend om zijn zangtalent, maar ook voor zijn voorliefde voor glitterhakken. Het optreden op tv kreeg ook een keerzijde. Stef werd er op zijn school om gepest. Daarom heeft hij nu een liedje uitgebracht tegen pesten.

Het is NOOIT jouw schuld als je gepest wordt! 

 

 - Francis van Broekhuizen "Als je elke dag hoort dat je lelijk, dik en stom bent, dan laat dat diepe sporen na." Haar hele basisschooltijd werd Francis namelijk flink getreiterd:
"Dan werd ik uitgescholden voor brillenjood, hoe lelijk ik was, hoe een stom kind ik was, kreeg ik een stomp in mijn gezicht." 

 

Waarom praten helpt

Poster Edwin

  • Als je praat over pesten, kan dat enorm opluchten.
    • Je voelt je dan minder alleen, en je kunt samen bedenken hoe je het kunt oplossen.
    • Praat erover met je ouders, vrienden, een oom of tante, of iemand anders die je vertrouwt.
       
  • Is de pester iemand van je school, bij jou op de sportclub, in het bejaardentehuis of op het werk?
    • Probeer er dan ook met een leidinggevende, coach, leraar, mentor of vertrouwenspersoon over te praten. Zij kunnen je helpen om het pesten aan te pakken.
    • Je school moet ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt, dus dat mag je ook van ze verwachten.
       
  • Ook pestkoppen profiteren van het feit als jij niemand iets durft te vertellen.
    • Hierdoor durven zij dan weer door te gaan, ze weten dat ze dan toch niet geconfronteerd worden met hun gedrag.
    • In feite maken wij het met name voor de pestkoppen makkelijk door hier niet over te praten en wij maken het voor ons zelf moeilijker. 
       
  • Kies iemand die je vertrouwt om mee te praten.
    • Het moet iemand zijn waar jij je veilig voelt en dat jij het gevoel hebt dat hij/zij respectvol met jouw verhaal omgaat.
    • Zoek dan samen naar oplossingen en meldt dat jij niet wil dat iedereen het weet.
       
  • Geef duidelijk aan dat jij zoekt naar een goede oplossing zonder dat de pestkoppen gelijk weten dat dit van jou afkomstig is.
    • ​Als je durft mag je het uiteraard openlijk oppakken en bespreekbaar maken maar de keuze hiervoor ligt bij jou.
    • Jij moet je hier fijn bij voelen. 
       

- Georgine Verbaan De actrice was vroeger het pispaaltje van de klas. "Uitsluiten, nooit mee mogen doen, mijn tas of brood afpakken, met mijn spullen gooien terwijl ik er tussen stond. Kinderen zijn wreed als je afwijkt van de norm. Ook werd ze afgerekend op haar uiterlijk. "Op de middelbare school werden er grappen gemaakt over mijn figuur, maar dat vond ik niet zo erg. ‘Waar is Georgina? Dat hangt van de wind af.’ Of: ‘Tien Georgina’s op een rij: streepjescode.’ O ja: ‘Georgina met een petje is een punaise.’ Ze vinden altijd wel iéts", vertelt ze.“Ik ben heel erg anti-pesten en anti-uitsluiten geworden. Toen ik naar de middelbare school ging, nam ik me voor: ik ga het helemaal anders doen; ik moet een imago creëren, de status van outsider cultiveren. Ik werd de clown van de klas met een grote bek."

 

Praten over de gevolgen

Ook wanneer je niet meer wordt gepest, is het goed om iemand te vertellen over je ervaringen. Vertel hoe het ging en wat je er nu bij voelt. Misschien voel je je sinds die tijd eenzaam, vaker down of boos. Of ben je bang om naar school te gaan, of vertrouw je andere jongeren niet meer en vind je het moeilijk om vrienden te maken.Als je zelf hebt gepest, voel je je misschien schuldig. Dat is niet gek of raar, het is juist goed dat je daar nu anders over denkt. Dat betekent dat je ook voor jezelf stappen hebt gemaakt. Toch wil dat niet zeggen dat je er geen last meer van hebt.

- Chantal Janzen  Nu zeer succesvol in de showbizz, maar vroeger werd ze gepest. Omdat ze als jong meisje opviel vanwege een brilletje en sproeten, vonden leeftijdsgenootjes het ontzettend grappig om Chantal te treiteren. Nog altijd geraakt zegt ze over haar pestverleden: ”Ik was de pispaal van de klas. Dat heeft een groef in mijn zelfbeeld achtergelaten.” 

Praten met iemand die je vertrouwt kan helpen om je weer beter te voelen en hulp te krijgen bij de problemen die je ervaart. Pesten kan gevoelens van eenzaamheid, minderwaardigheid en uitzichtloosheid veroorzaken, met soms zelfs zelfmoordgedachten. Blijf daar niet mee rondlopen, maar praat erover. Dat lucht vaak op. 

- Daniel Stosic (Junior Ambassadeur voor Sitchting Stop Pesten Nu)Daniel Stosic ‘Ik ben vroeger veel gepest omdat ik anders was dan anderen. Ik had een staartje en droeg andere kleding en hield heel erg van dansen’, vertelt Daniël. Tijdens het buiten spelen moest hij altijd opletten wie er waren. ‘Door een groepje van vier kinderen werd ik eerst geplaagd, maar op een gegeven moment begonnen ze ook te duwen en te schoppen. Dat was echt niet fijn en ik voelde me buitengesloten. Daarom ging ik niet meer zo vaak naar buiten. Luister naar zijn verhaal'. Daniel werd bekend met zijn auditie bij Holland Got Talent waar hij een Golden Ticket won.

 

 

Ik wil met iemand praten (bellen, chatten of mailen) over het Pesten | Bij wie kan ik terecht?

Beau

* Bij al deze organisaties zitten getrainde mensen om met jou mee te denken over een oplossing! 

Samen kan je bedenken wat je kan gaan doen.Het is NOOIT jouw fout als je gepest wordt!

Stichting Stop Pesten Nu heeft niet de mogelijkheid om iedereen individueel hulp te bieden. Wij vinden het wel belangrijk, dat jij over jouw (hulp)vraag met iemand kan praten om te kijken wat jij het beste kan doen. Om deze reden houden wij bij, bij welke organisaties jij terecht kunt!

Organisaties voor hulp & advies over pesten - Ik word gepest - Praat erover - Zij zijn er voor jou!
 

  • De Kindertelefoon voor alle kinderen & jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten.  Bel  0800-0432 (gratis & anoniem).  Elke dag van 11.00-21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur of chatten Volg deze link  Elke dag van 11 uur ’s ochtends en 9 uur ‘s avonds. In de weekenden is de chat open van 2 tot 8 uur. Website: www.kindertelefoon.nl
  • Fier: biedt hulp aan mensen die veel hebben meegemaakt en daardoor bijvoorbeeld problemen hebben in het gezin, in het contact met vrienden, in de relatie, op school of werk. Misschien maak je je zorgen om jezelf, je kind of een kennis/vriend. dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Bel 088 - 20 80 000 of stel je vraag in de chat: ma t/m vrijdag van 16.00 uur - 06.00 uur, zaterdag en zondag van 20.00 uur - 06.00 uur. Website www.fier.nl

  • Hulp bij Kindermishandeling
    Mag mijn vader/moeder (of andere volwassenen) mij slaan? Nee, slaan en de 'pedagogische tik' zijn vormen van geweld. En geweld is niet oké, ook niet als straf. Het is nooit jouw schuld en je bent niet alleen, maar dat voelt misschien niet zo. Deze site is speciaal voor kinderen gemaakt door Meester Anton, hij geeft al heel lang les in groep 7 en 8. Hij weet dat kinderen soms nare dingen meemaken. Veel kinderen schamen zich voor het geweld bij hen thuis. Dat is een normale reactie! Ga naar deze website hulpbijkindermishandeling.nl speciaal voor kinderen van Meester Anton!

  • Politie: Bij spoed Bel 112 in levensbedreigende en heterdaad situaties zoals bij pesten dat u ziet dat iemand in elkaar geslagen wordt. Geen spoed, wel politie nodig? Het kan ook gebeuren dat u wel politie nodig heeft, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. Bel 0900-­8844 of chat met Vraag het de Politie hier

  • 113 Zelfmoordpreventie (24/7) - Ken of ben jij iemand met zelfmoordgevoelens? Bel direct ► 113. Zij bieden mensen de gelegenheid over hun gedachten aan zelfmoord te spreken en zijn ook voor mensen die een dierbare door zelfmoord zijin verloren. 113 dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Website 113Zelfmoordpreventie  

 

Volwassenen (vanaf 18 jaar)

  • De Alles Oké Supportlijn biedt support aan iedereen tussen de 18 en 24 jaar. Als het even niet zo lekker gaat. Alles is bespreekbaar. De Alles Oké? Supportlijn is een initiatief van De Kindertelefoon. Al meer dan 40 jaar praat De Kindertelefoon met kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Elke dag een luisterend oor chatten of bellen (0800-0450). Website www.allesoke.nl
     

  • Mind Korrelatie is een landelijke organisatie. Zij bieden anonieme, professionele, psychische, psychosociale hulp en geven individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Het is ook moeilijk om toe te zien als een dierbare gepest wordt, een kind, partner of ouder – maar ook als deze zelf pest. Bel 0900 - 1450 (maandag t/m vrijdag 09:00 - 18:00),  chatten, mailen of What'sappen via de website: www.mindkorrelatie.nl
     

  • De Luisterlijn - dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door voor een vertrouwelijk gesprek. Want praten lucht op. Bel 088 0767 000 Chatten of mailen kan via de website www.deluisterlijn.nl
     

  • Fier: biedt hulp aan mensen die veel hebben meegemaakt en daardoor bijvoorbeeld problemen hebben in het gezin, in het contact met vrienden, in de relatie, op school of werk. Misschien maak je je zorgen om jezelf, je kind of een kennis/vriend. dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Bel 088 - 20 80 000 of stel je vraag in de chat: ma t/m vrijdag van 16.00 uur - 06.00 uur, zaterdag en zondag van 20.00 uur - 06.00 uur. Website www.fier.nl
     

  • Politie: Bij spoed Bel 112 in levensbedreigende en heterdaad situaties zoals bij pesten dat u ziet dat iemand in elkaar geslagen wordt. Geen spoed, wel politie nodig? Het kan ook gebeuren dat u wel politie nodig heeft, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. Bel 0900-­8844 of chat met Vraag het de Politie hier
     
  • 113 Zelfmoordpreventie (24/7) - Ken of ben jij iemand met zelfmoordgevoelens? Bel direct ► 113. Zij bieden mensen de gelegenheid over hun gedachten aan zelfmoord te spreken en zijn ook voor mensen die een dierbare door zelfmoord zijin verloren. 113 dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Website 113Zelfmoordpreventie 
     

  • Slachtofferhulp: Hulp bij geestelijke mishandeling Wordt u door iemand in uw omgeving gekleineerd, geïntimideerd of gepest? Dan kan er sprake zijn van geestelijke mishandeling. U staat er niet alleen voor. Bel 0900-0101 (gebruikelijke belkosten). Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Website: www.slachtofferhulp.nl

 

Voor Ouderen (65+)

  • ANBO “Tegen iedereen die veel alleen thuis zit, gepest wordt, de behoefte heeft om even z’n hart te luchten of gezellig wil praten, zegt de ANBO bel 0348 - 46 66 66 Elke dag (ook in het weekend) zijn zei van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar. Als u belt, staat iemand van ANBO u te woord. Of u nu wél of geen lid van ANBO bent. Websiite: www.anbo.nl

  • KBO/PCOB voor senioren van vandaag en morgen.  Voor ouderen, ook met een migratie-achtergrond, voor informatie of een luisterend oor: Senioren kunnen er terecht met vragen, signalen, en ook wordt er een luisterend oor geboden. Vanaf vandaag worden ook oudere migranten – indien gewenst in de eigen taal – te woord gestaan door een vrijwilliger die zelf een Caribische, Chinese, Italiaanse, Marokkaanse, Molukse, Spaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond heeft. Bel: 030-3400600 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Mind Korrelatie is een landelijke organisatie. Zij bieden anonieme, professionele, psychische, psychosociale hulp en geven individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Het is ook moeilijk om toe te zien als een dierbare gepest wordt, een kind, partner of ouder – maar ook als deze zelf pest. Bel 0900 - 1450  (maandag t/m vrijdag 09:00 - 18:00),  chatten, mailen of What'sappen via de website: www.mindkorrelatie.nl

  • De Luisterlijn - dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door voor een vertrouwelijk gesprek. Want praten lucht op. Bel 088 0767 000 Chatten of mailen kan via de website www.deluisterlijn.nl

  • 113 Zelfmoordpreventie (24/7) - Ken of ben jij iemand met zelfmoordgevoelens? Bel direct ► 113. Zij bieden mensen de gelegenheid over hun gedachten aan zelfmoord te spreken en zijn ook voor mensen die een dierbare door zelfmoord zijin verloren. 113 dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Website 113Zelfmoordpreventie 

  • Slachtofferhulp: Hulp bij geestelijke mishandeling Wordt u door iemand in uw omgeving gekleineerd, geïntimideerd of gepest? Dan kan er sprake zijn van geestelijke mishandeling. U staat er niet alleen voor. Bel 0900-0101 (gebruikelijke belkosten). Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Website: www.slachtofferhulp.nl

 

  • Onderwijs inspectie (Ministerie van Onderwijs): Meldingen en klachten over sociale veiligheid op scholen . Als uw melding betrekking heeft op het gebied van sociale veiligheid, kunt u hiervoor ook terecht bij een vertrouwensinspecteur.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan (digitaal) pesten, discriminatie, geweld en seksuele intimidatie. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Vertrouwensinspecteurs'. De vertrouwensinspecteurs zijn alle werkdagen tijdens kantooruren (08.00-17.00 uur) bereikbaar op het nummer: 0900 111 3 111 (lokaal tarief). Website www.onderwijsinspectie.nl
     
  • Stichting Ouders & Onderwijs: Onderdeel vanuit het MInisterie van Onderwijs om ouders en opvoeders ondersteuning te bieden bij het aanpakken van pesten op school. Bel 088-6050101 of mailvraag@oudersonderwijs.nl maandag t/m vrijdag tussen 9.30-12.30 uur en  13.00-16.00 uur. Website: www.oudersenonderwijs.nl

 

Pesten in de sport

Er zijn 3 meldpunten waar u een melding kunt doen van geweld of overlast in de sport. U kunt bij de meldpunten ook terecht met vragen.

  • Centrum Veilige Sport Heeft u een vraag of melding van (vermoedelijke) overtredingen van regels of ongewenst gederag? Dan kunt u contact opnemen met het Centrum Veilige Sport Nederland. Bijvoorbeeld vragen over (vermoedens van) doping, matchfixing of seksuele intimidatie, maar ook bij discriminatie of pesten. Of het niet respecteren van normen en waarden, zoals respect en fair play. Het kan gaan om uw persoonlijke ervaring of om grensoverschrijdend gedrag van anderen.

  • Meldpunt Geweld & Sport voor noodgevallen op of rond het voetbalveld.Het kan bij dit meldpunt gaan om allerhande ergernissen in het amateurvoetbal; partijdige scheids- en grensrechters, slechte ontvangst, wangedrag langs de lijn, wedstrijden die net niet uit de hand lopen en meer van dit soort zaken. Dan kan de voetbalclub contact opnemen met het Meldpunt Geweld en Sport. U krijgt bijvoorbeeld hulp als u overleg wilt met de KNVB of aangifte wilt doen. Of advies over het inschakelen van Slachtofferhulp. 
    De hulplijn is alleen voor noodgevallen (24/7 bereikbaar) op telefoonnummer: 0800 – 22 99 555. Ditt is een samenwerking tussen het ministerie van Justitie en Veiligheid en de KNVB.

Geen noodgeval, wel een vervelend voorval op of rond het voetbalveld

  • Meldpunt wanordelijkheden Voetbal. Is het geen noodgeval, maar wel een ander vervelend voorval? Hier kan iedereen vervelende ervaringen en voorvallen delen met de KNVB. Denk bijvoorbeeld een partijdige scheidsrechter of wangedrag langs de lijn. Maar ook bijvoorbeeld wedstrijden die bijna uit de hand liepen. Voor wanordelijkheden op en rond het (zaal-)voetbalveld die niet op het wedstrijdformulier komen, is er het Meldpunt wanordelijkheden Voetbal
 

Problemen met je buren

  • Problemen met je buren: Als je een probleem hebt met je buren, is dat heel vervelend. Een kleinigheidje kan zomaar uitgroeien tot een ruzie die jouw woonplezier bederft. Dit is een samenwerking van landelijke initiatieven voor buurtbemiddeling. Op deze website lees je hoe je problemen met je buren kunt oplossen. 
  • Slachtofferhulp: Hulp bij geestelijke mishandeling Wordt u door iemand in uw omgeving gekleineerd, geïntimideerd of gepest? Dan kan er sprake zijn van geestelijke mishandeling. U staat er niet alleen voor. Bel 0900-0101 (gebruikelijke belkosten). Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Website: www.slachtofferhulp.nl

  • Last van de buren? Wellicht heeft nog iets aan deze tips van Plus Online
  • Politie: Bij spoed Bel 112 in levensbedreigende en heterdaad situaties zoals bij pesten dat u ziet dat iemand in elkaar geslagen wordt. Geen spoed, wel politie nodig? Het kan ook gebeuren dat u wel politie nodig heeft, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. Bel 0900-­8844 of chat met Vraag het de Politie hier

  • Hulp bij overlast van buren: Bij ernstige overlast van buren kunt u de verhuurder (bijvoorbeeld de woningcorporatie) vragen om maatregelen te nemen. Deze kan bijvoorbeeld muren of vloeren beter isoleren. Hebt u een koopwoning binnen een gebouw, bijvoorbeeld een appartement, dan kunt u de Vereniging van eigenaren (VVE) om hulp vragen. Blijft de overlast bestaan? Dan kunt u melding maken bij: de gemeente; de politie; een buurtbemiddelaar. Lees hier meer bij Rijksoverheid 

  • Adviezen van het Juridisch loket: Als mensen het niet met elkaar eens zijn, kunnen ze naar de rechter gaan. Maar er zijn ook andere manieren om een oplossing te vinden voor een conflict. Wat is mediation (juridischloket.nl)? of Wat kan ik doen bij een burenruzie (juridischloket.nl)

 
 
 

 

PosterBeste Pester & Meelopers,Poster

Als je fouten zoekt,

kijk dan in de spiegel (eerlijk) naar jouw gedrag.

Alles wat jij zegt tegen het slachtoffer, zegt alleen iets over jou en NIKS over diegene die jij pest! Vraag maar aan jouw eigen spiegelbeeld, die zal je eerlijk antwoorden:

Ga rustig voor de spiegel staan en kijk jezelf goed aan. 

Stel jezelf de volgende vragen terwijl je jezelf blijft aankijken:

 *Ben ik een leuke vriend/collega/teamgenoot voor anderen.... ?  

* Ben ik echt stoer (populair of geliefd) .... ?

 *Ik heb wel echt zelfvertrouwen & eigenwaarde .... Toch?

 

Poster Pest jij? Voel jij je nu stoer?

 

STOP! 

Wordt lief voor jezelf en ieder ander want iedere keer als jij iemand pest of kwetst stapelt dit op bij  jouw innerlijke pijn/onzekerheid

Je verdient natuurlijk een sanctie of straf  voor wat jij hebt gedaan, dat is logisch.

Maar vraag daarna hulp voor jezelf -om te leren te stoppen met pesten en om jouw eigen pijn kwijt te raken- en dit hoef je niet alleen te doen!  Zodat ook jij ECHT zelfvertrouwen & eigenwaarde kan hebben. Dat is wat wij jou ook gunnen!

 

Alleen mensen die zelf onzeker zijn, te weinig zelfvertrouwen hebben of zelf ergens pijn hebben pesten anderen. 

 

 
Doelgroep: 
Bejaarden
Kinderen en jongeren
Professionals
Sport en Vrije Tijd
Pesten op het werk
Ouders

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco