Steun ons ... Stichting Stop Pesten Nu

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Steun Stop Pesten Nu

Wij zijn de stem voor alle slachtoffers van pesten in Nederland die onze stem kunnen gebruiken. Wij staan op de bres, elke dag weer om mensen bewust te maken dat pesten echt schadelijke gevolgen heeft niet alleen voor de gepeste maar voor de gehele groep. Slachtoffers van pesten sturen ons dagelijks berichten dat ze zich door ons gesteund, gehoord en gezien voelen en hier zijn wij ontzettend blij mee.

Stichting Stop Pesten Nu is hèt enige Erkende Goede Doel tegen Pesten en Online Pesten in Nederland

Enkele weetjes ...

ANBIStichting Stop Pesten Nu heeft het keurmerk CBF Erkend Goed Doel. Dit betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Bekijk ons.Erkenningspaspoort in het officiële Register Erkende Goede Doelen. CBF keurmerk Stichting Stop Pesten Nu Erkend Goed Doel tegen Pesten\
 
Als ANBI Stichting (Algemeen Nut Beogende Instelling) hoeven wij geen erf- of schenkbelasting af te dragen. Donateurs mogen giften aftrekken van de inkomsten of vennootschapsbelasting. 
 
Onze website is door de Koninklijke Bibliotheek (KB) opgenomen als Digitaal Wereld Erfgoed bij UNESCO. Wij zin tevens aangesloten bij Goede Doelen.Nederland, 

Unesco heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoedKB heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoedGoede Doelen Nederland

 

           

Het is onze ultieme droom om Stichting Stop Pesten Nu zo snel mogelijk op te heffen! Om dit te kunnen bereiken en op te lossen, kunnen wij jouw steun heel goed gebruiken.

Steun ons werk

Wij zijn dankbaar voor alle steun, groot & klein want dat zorgt ervoor dat wij onze activiteiten kunnen blijven voortzetten. Ben je van plan om in actie te komen voor Stop Pesten Nu? Wat ontzettend leuk!  Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk..Van acties tijdens de Carnaval, Kaasmarkt Gouda, Bodycombat of een danswedstrijd tot het verkopen van ranja en cupcakes. 

Daniel Stosic opent Kaasmarkt in Gouda - Week tegen Pesten

Of zie hieronder de mogelijkheden voor een: Online inzameling - Sponsoring - Gift - Nalatenschap - Donatie:

Doneer

Gift of Nalatenschap

Inzameling (online)

Sponsoring - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO

  Voorbeeld Acties

  Hier zie je een aantal voorbeelden van acties die mensen als een keer voor Stop Pesten Nu hebben gedaan: Sponsorloop, Lege flessen verzamelen (statiegeld), Cupcakes verkopen, Avond vierdaagse, Marathon, Heitje voor karweitje, Bodycombat, Spinning marathon, Hockeywedstrijd, Danswedstrijd, Evenement(drank)munten doneren e.a. 

   

  Angela Groothuizen

   

  ​Dit willen wij oplossen

  Wij willen het aantal mensen dat wordt gepest  in Nederland laten afnemen door kennis en inzichten over het aanpakken van pesten en online pesten (cyberpesten) te verspreiden zodat bewustwording wordt gecreëerd. En het aantal mensen dat opstaat tegen pesten en ingrijpt vergroten. 
   
  Lees hier een aantal ervaringsverhalen van mensen die gepest zijn of zelf hebben gepest en dit is waarom wij ons elke dag tegen pesten blijven inzetten.
   

  Dit willen wij bereikenGeef gerust aan Stichting Stop Pesten Nu - CBF keurmerk

  Bewustwording over pestgedrag draagt bij aan effectieve afname van pesten. Door kennis over pestgedrag te verspreiden binnen organisaties, scholen en sportclubs waarin mensen worden of zijn gepest, wordt de urgentie om het te bestrijden inzichtelijk.

   

  Wij hebben de afgelopen jaren veel bereikt

  Er is veel voorlichting gegeven en bewustwording gekweekt en wij zijn hier bijzonder trots op. Wij hebben de afgelopen jaren veel samengewerkt met radio, kranten, televisie, podcasts, magazines, productiehuizen, redacties en journalisten over items over pesten en online pesten. Wij vinden het namelijk heel belangrijk om via deze routes pesten en online pesten (cyberpesten) uit de taboesfeer te houden en mensen bewust te maken waarom pesten moet stoppen.

  De jarenlange schade en gevolgen voor zowel de slachtoffers als de pestkoppen. Wanneer ergens gepest wordt heeft vaak niet alleen het slachtoffer hier last van maar ook de omgeving zoals de hele schoolklas of -groep, het hele team (bij de sportvereniging), de hele afdeling/organisatie waar het plaatsvindt. Naast pesten zie je dat in deze onveilige omgevingen ook de andere vormen van ongewenst gedrag aanwezig zijn, zoals: agressie, seksuele intimidatie en discriminatie. Vaak waren wij achter de schermen actief soms ook aan de voorkant (zie overzicht). 

  Tip! Bekijk de video - de Why, how, what ... ontstaan Stop Pesten Nu tot 202

   

  Lees meer 

  Cijfers & Feiten Pesten 

  Kenniscentrum Pesten 

  Kenniscentrum Online Pesten (Cyberpesten) 

  Kennisbank & Lesmateriaal 

  ⇒ Over ons ... wie zijn wij?