Wat is een dickpic/titpic/clitpic? | Stop Pesten NU

Wat is een dickpic/titpic/clitpic?

De kans is heel groot dat jij ooit al een dickpic gekregen hebt. Of misschien heb je er zelf al eens eentje gestuurd? Maar wat als je dat eigenlijk niet wil? Of net wel? Seksuolotte geeft ons alle antwoorden!

Wat is een dickpic/titpic/clitpic?

Een dickpic/titpic/clitpic is een ongevraagde foto van de penis van een (onbekende) man, of de borsten of vagina van een (onbekende) vrouw. Dit wordt als negatieve seksuele toenadering ervaren. Dit is verschillend van sexting, waarbij er met wederzijdse toestemming naaktfoto’s worden verstuurd.

Waarom sturen we ongewenste dick-, tit- en clitpics?

Mensen sturen om verschillende redenen dick-, tit- en clitpics. Soms is het een vraag naar aandacht, of missen ze intimiteit. Sommigen vinden het geil, willen grappig doen of hebben als doel om een foto terug te krijgen. Soms kan het ook gaan om een gevoel van macht, of onzekerheid.

Wat moet je doen als je zo'n ongewenste foto ziet verschijnen in je inbox?

We moeten het niet normaal gaan vinden, want het gaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Best meld je dit meteen bij het platform zelf, negeer je het of blokkeer je die persoon.

Wanneer is het oké om een dickpic, titpic of clitpic te sturen?

Je mag perfect een dickpic, titpic of clitpic sturen als je zeker bent dat de ontvanger dat ook effectief wil. Dan wordt het sexting, en daar is niets mis mee!

 

Lees meer: