WIN ACTIE 3.000 x prentenboek Grapje Week tegen Pesten 2023

084-8340086

WIN ACTIE 3.000 x prentenboek Grapje voor Scholen, Bibliotheken, Ziekenhuizen, BSO, Kinderdagverblijven

Pesten is geen grapje! Daarom hebben wij vorig jaar een prachtig prentenboek ontwikkeld, speciaal voor kleuters, om bewustwording te creëren en pesten tegen te gaan. We hadden het geluk dat het prentenboek via Kruidvat gratis verkregen worden bij aanschaf van 2 actieproducten, Ziva

Dit jaar mogen wij Scholen, Bibliotheken, Ziekenhuizen en BSO’s die graag het Prentenboek Grapje willen ontvangen blij maken (totaal: 3.000 exemplaren)

We bieden de boeken gratis aan (zolang de voorraad strekt), waarbij we alleen de verzendkosten in rekening moeten brengen. Het is belangrijk op te merken dat deze boeken onder geen enkele voorwaarde ter verkoop mogen worden aangeboden.

Winactie Prentenboek Grapje (zolang de voorraad strekt)

 

 

Bestel de gratis prentenboeken

Ga naar om jouw gratis exemplaren van het prentenboek 'Grapje!' aan te vragen. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt! De enige kosten die we in rekening brengen, zijn de verzendkosten. Scholen, bibliotheken en BSO's kunnen meerdere exemplaren aanvragen.

Geef in deze mail jouw contactinformatie op: naam, telnr, verzendadres en hoeveel prentenboeken jij zou willen ontvangen en waarvoor jij deze wil ontvangen. Vervolgens ontvang je van ons een bevestiging (zodra de voorraad) strekt van de hoogte van de verzendkosten met een betaallink. Vervolgens sturen wij de prentenboek eind augustus naar jullie op!

 

Beschrijving van het prentenboek

Het prentenboek heet "Grapje!" en is geschreven door Roxeanne Hazes. Het verhaal draait om Ziva, een zebra zonder strepen, die met pestgedrag wordt geconfronteerd op haar eerste schooldag. Haar klasgenoot Leeuw blijft haar treiteren, terwijl de andere klasgenoten hierom lachen. Het pestgedrag escaleert, totdat Ziva met behulp van buurvrouw Uil ingrijpt en de klas een verrassende ontdekking doet. Dit aangrijpende verhaal leert kinderen over de gevolgen van pesten en toont hoe ze kunnen opkomen voor zichzelf en anderen.

 

Gratis lesmaterialen

Om actief met het prentenboek aan de slag te gaan, bieden wij diverse gratis lesmaterialen aan die gedownload kunnen worden voor de Week tegen Pesten 2023 . De materialen omvatten:

  • E-Prentenboek 'Grapje!' in PowerPoint en PDF-formaat
  • Audioversie van het prentenboek voorgelezen door Roxeanne Hazes (MP3 en YouTube)
  • Bladmuziek en instrumentale versie van het lied 'Pesten is geen grapje'
  • Uitgebreide handleiding met lesactiviteiten
  • Diverse lesmaterialen, zoals werkbladen, opdrachten en afsprakenkaarten
  • Afsluitende Stop Pesten Nu-diploma's voor alle kinderen

► Download alle gratis lesmaterialen Prentenboek ‘Grapje!’ Roxeanne Hazes + uitgebreid lespakket groep 1 t/m 4

 

 

Samenwerking en inspiratie

Roxeanne Hazes, een zangeres met een persoonlijke ervaring van pesten, heeft dit boek met passie geschreven. Ze werkte samen met de stichting Stop Pesten Nu om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen. Roxeanne Hazes is zich bewust van de impact van pesten en wil jongeren bewust maken van de gevolgen ervan, in de hoop dat pesten ooit uit de wereld verdwijnt.

 

Over de auteurs

Roxeanne Hazes is een getalenteerde zangeres en moeder van zoon Fender. Haar debuutalbum "In Mijn Bloed" ontving veel lof en bevat het nummer "Schiet maar raak", dat haar persoonlijke ervaring met pesten weerspiegelt. Ann De Bode, een gerenommeerde illustrator in België en Nederland, heeft de levendige en kleurrijke illustraties voor het prentenboek verzorgd.

Maak pesten bespreekbaar met 'Grapje!' en het bijbehorende lespakket. Download de gratis lesmaterialen en help ons om bewustwording te creëren en een einde te maken aan pesten.

 

Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen!