Win acties tegen pesten | Stop Pesten NU

Win acties tegen pesten

De nieuwe win acties voor de Week tegen Pesten zijn bekend. Zo kan je bijvoorbeeld een optreden winnen van Ralf Mackenbach op jouw school of voor jouw klas waar hij onder andere zijn lied tegen pesten ten gehore komt brengen 'Who do you think you are'.

Voor les suggesties (lesideeën tegen pesten) voor o.a. de Week tegen Pesten en de Landelijke Dag tegen Pesten kijk in ons overzicht met werkvormen speciaal voor u geselecteerd, meer dan 90 les suggesties / lesideeën tegen pesten

Naast de diverse win acties tegen pesten selecteert onze Redactie regelmatig inzendingen die op onze website worden geplaatst en op al onze social media. Wij vinden het namelijk helemaal super dat jij je inzet tegen pesten en zijn daarom ook mega trots op jou! Wij vinden het super als jij iets hebt gemaakt tegen pesten. Dit verdient een ereplek bij ons op de site. Heb jij bijvoorbeeld een:

 • Rap gemaakt over (digitaal) pesten
 • Scriptie over pesten (digitaal) pesten
 • Gedicht gemaakt over (digitaal) pesten
 • Toneelstuk / musical gemaakt over (digitaal) pesten
 • Tekening / kleurplaat gemaakt tegen/over (digitaal) pesten
 • YouTube video over (digitaal) pesten
 • Instagram gemaakt over (digitaal) pesten
 • Tumblr gemaakt over (digitaal) pesten
 • Posters, affiches of andere creatieve uittingen tegen (digitaal) pesten gemaakt
 • Verhaal geschreven over (digitaal) pesten of je eigen ervaringen
 • Cartoon / striptekening gemaakt tegen (digitaal) pesten
 • Spreekbeurt of werkstuk over (digitaal) pesten
 • ....... of iets anders

Speciaal voor de Week tegen Pesten hebben wij weer hele leuke win acties voor jullie.

Win actie 1: Week tegen Pesten 2015: Optreden Ralf Mackenbach

Wat moet je doen om het optreden van Ralf Mackenbach te kunnen winnen?

Maak een video met jouw klas, jouw voetbalteam, hockeyteam (of nog leuker met de hele school) op het lied 'Who do you think you are' en laat zien dat jullie ook vinden dat pesten moet stoppen door je hiervoor met z'n allen hard te maken.

Stuur je videoclip naar onze redactie, redactie@stoppestennu.nl. Samen met Ralf en zijn management zal de winnaar worden geselecteerd.

1e prijs:

Optreden van Ambassadeur Ralf Mackenbach bij jou op school

win actie tegen pesten 1e prijs optreden Ralf Mackenbach, week tegen pesten 2015

 

Win actie 2: Week tegen Pesten 2015: Entree kaarten Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark stelt entree kaarten beschikbaar als prijzen. Deze kan je winnen door alleen of samen met je vriend of vriendin iets te maken tegen pesten, zoals: gedichten, kleurplaten, posters, een rap, dans, videoclips.

2e prijs:

Entreekaarten voor Ouwehands Dierenpark

Win actie tegen pesten week tegen pesten 2015, 2e prijs: 10 x 2 entreekaarten Ouwehands Dierenpark

 

Win actie 3: Week tegen Pesten 2015: Nickelodeon

Maak, bedenk of ontwerp iets waar jij mee laat zien dat pesten moet stoppen.

Win een Goody bag van Nickelodeon met een Sam en Cat t-shirt, waterfles Patrick en Spongebob, zonnebril, mini-scheetkussen, Nickelodeon magazine, Fhuttle en Spongebob tasje.

Win actie tegen pesten: Win een Nickelodeon goody bag

3e prijs:

 Goody bag Nickelodeon

Inzendingen voor de winacties van jullie acties tegen pesten kunnen tot 1 november 2015 gestuurd worden naar onze redactie@stoppestennu.nl.

 
Kom in ook actie tegen pesten met jouw klas, school, team, vriendinnen? Maak kans op schitterende prijzen, stuur jouw inzending naar Redactie@stoppestennu.nl
 
 
 

- - - WIN ACTIES TEGEN PESTEN - - -

Win acties tegen pesten, wat zijn de prijzen voor de Landelijke Dag tegen Pesten 19 april 2015

* 1 x VIP arrangement voor je team / klas

* 5 x Individueel VIP arrangement

* 3 x VIP arrangementen met 2 vrienden

Als VIP gast krijg je een Meet & Greet met Ralf Mackenbach (inclusief gelegenheid voor foto's en handtekeningen) voordat Ralf officieel zijn nieuwe nummer gaat laten horen. Daarnaast krijg je met je klas, team, voor jezelf of met vrienden/vriendinnen gratis toegang tot Ouwehand Dierenpark in Rhenen op zondag 19 april 2015.

Hoe kan jij onze VIP gast worden?

1. Bedenk met je klas/team de beste oplossing en pesten 

2. Laat op een creatieve manier zien dat jij tegen pesten bent (zie suggesties hieronder) of doe dit samen met vrienden
 
 

Win acties tegen pesten, wat zijn de prijzen voor de Landelijke Dag tegen Pesten 19 april 2014

Wedstrijd I

Heb je het leukste of beste (zie suggesties) dan maak jij kans dat jouw inzending onderdeel wordt van onze officieële Landelijke Campagne tegen pesten

Opdracht wedstrijd

Ontwerp of maak voor Stichting 'Stop Pesten Nu' een
 • Gedicht
 • Kleurplaat
 • Poster
 • Lied of Rap
 • Strip tekening
 • YouTube filmpje
 • Anders, nl ....

 en maak kans op een plaats op de website en alle sociale media van de Stichting en één van de prijzen.

Inzendingen kunnen tot 15 oktober 2014 gestuurd worden naar onze redactie@stoppestennu.nl

Wedstrijd II - nav boek Treiterkoppen, smartphones en poolparty's 

Inleiding:
In Treiterkoppen, smartphones en poolparty's maken we kennis met Carmen en Cesar, twee echte pestkoppen. Cesar pest Jeroen, omdat hij uit een arm gezin komt en geen merkkleding kan dragen. En Carmen kijkt neer op Denise en Vera, omdat zij vindt dat ze er veel beter uitziet. Maar pesters zijn vaak zelf niet gelukkig en dit geldt ook voor Cesar en Carmen. Als ze door allerlei problemen op zichzelf worden teruggeworpen, wordt het tijd voor wat veranderingen in hun leven. 

Opdracht wedstrijd

In het boek doet juf Wendy haar best om het pesten in de klas terug te dringen. Ze gebruikt hier leuke spelletjes en groepsvormende oefeningen voor.
Kun jij ook een leuk spelletje voor in de klas bedenken, waarbij pesters en slachtoffers elkaar beter leren kennen en het pesten vermindert? 

Beschrijf hoe jouw spelletje/oefening werkt en mail dit tot 15 oktober 2014 samen met je naam naar redactie@stoppestennu.nl

 

 

 

Wedstrijd III - Week tegen Pesten

Pest One helpt de campagne van Stop Pesten Nu met eigen nummer, voor iedereen die gepest wordt. Op eigen initiatief en samen met zijn 11-jarige zusje (Mimi), heeft Pest One een nummer gemaakt tegen pesten. 'Stoppen met pesten!' 

Opdracht wedstrijd

Alle kinderen in Nederland worden opgeroepen om samen met de school of met de klas een actieve dans te maken op het nieuwe nummer 'Stoppen met pesten!' van Pest One. De Facebook pagina Loomland.nl en YouTube 'Rainbow Loom Nederlands' gaat deze video en oproep ook verspreiden. Alle ingezonden dansen krijgen een plaatsje op de YouTube-pagina van Pest One. Er wordt een selectie van de top 5 inzendingen gemaakt waar dan vervolgens via YouTube op gestemd kan worden.Met de meeste likes strijden zij dan uiteindelijk om een live optreden van Pest One op school. De winnende dans zal ook te zien zijn op de site van www.stoppestennu.nl . Voel je je uitgedaagd? Geef dan je klas of school op voor 15 oktober 2014 voor de winactie aan de redactie@stoppestennu.nl

 

 

 

 

Actie Win Wedstrijd Week tegen Pesten en win één van de prijzen

Inzendingen kunnen tot 15 oktober gestuurd worden naar onze redactie@stoppestennu.nl De inzendingen worden door een kritische jury beoordeeld.

1e prijs:

Poster pakket met bekende Nederlanders tegen pesten (met 5 posters) uitgereikt door één van onze Ambassadeurs 

2e prijs:

Optreden op locatie van Rapper Pest One.

3e prijs:

De beste inzending wint een gesigneerd exemplaar van Treiterkoppen, smartphones en poolparty's door Carolien Kruijs. En wie weet verschijnt jouw oefening wel in het volgende boek over Treiterkoppen! Inzendingen kunnen naar onze redactie@stoppestennu.nl