Hey jij, je hoort erbij! | Stop Pesten NU

084-8340086

Hey jij, je hoort erbij!

Ik weet niet precies wat je op dit moment doormaakt, maar als je deze woorden leest, wil ik dat je weet dat je niet alleen bent. Pesten kan aanvoelen als een donkere wolk die je constant achtervolgt, alsof je geen plek hebt waar je veilig bent, waar je jezelf kunt zijn. Maar ik wil je vertellen: Jij hoort erbij. En je bent veel sterker dan je nu misschien denkt. Er zullen mensen zijn die je proberen neer te halen, die je zelfvertrouwen proberen te breken, gewoon omdat ze zelf iets missen in hun leven. Dat is hun tekortkoming, niet die van jou. Jouw waarde wordt niet bepaald door wat zij zeggen of doen. Jij bent goed zoals je bent: uniek, waardevol en onvervangbaar.

Ik weet dat het moeilijk is, maar probeer je te omringen met mensen die je accepteren en steunen. Dat kunnen vrienden zijn, familie of zelfs leraren. In deze moeilijke tijden heb je een veilige haven nodig, en er zijn mensen die dat willen en kunnen zijn voor jou. Praat met hen, deel je zorgen en angsten. Je zult zien dat je niet alleen staat. Het is ook oké om hulp te zoeken. Er zijn professionals die getraind zijn om je te helpen door deze moeilijke periode heen te komen. Je hoeft het niet alleen te doen. Vraag om hulp, en neem de hand die naar je wordt uitgestoken.

Hey jij, je hoort erbij!

Je bent meer dan de pijn die je nu ervaart, meer dan de namen die ze je noemen, en meer dan de gemene opmerkingen die je te horen krijgt. In jou zit een kracht die je misschien nog niet hebt ontdekt. Geef jezelf de kans om die kracht te vinden, en weet dat je een toekomst hebt die zoveel mooier is dan dit moment.

Tot slot wil ik dat je dit onthoudt:

Jij hoort erbij. Jij mag er zijn!

En hoe donker de dagen soms ook lijken, er is altijd hoop. Er zijn mensen die van je houden, en er zullen mensen zijn die van je gaan houden, precies om wie je bent. Je bent niet alleen, en je hoeft dit niet alleen te doorstaan.

Hey jij, je hoort erbij, vandaag en elke dag die nog komt.

Met liefde en steun,

Een vriend die je misschien nog niet hebt ontmoet

 

 

Tips als je gepest wordt

 

 

 

Ik wil met iemand praten (bellen of chatten) voor hulp of advies

Stichting Stop Pesten Nu heeft niet de mogelijkheid om individueel hulp te bieden. Wij vinden het wel belangrijk, dat jij over jouw (hulp)vraag met iemand kan praten om te kijken wat jij het beste kan doen.  Om deze reden houden wij bij, bij welke organisaties jij terecht kunt! * Bij al deze organisaties zitten getrainde mensen om met jou mee te denken over een oplossing! 

Hulp nodig bij pesten 
Vragen over Pesten
  < klik op de oranje button > 

 

Hulp nodig bij online pesten
 > Vragen over Online pesten > Cyberpesten < klik op de oranje button >