Landelijke Dag tegen Pesten | Stop Pesten Nu

084-8340086

Landelijke Dag tegen Pesten

Doe mee aan de Landelijke Dag tegen Pesten op 19 april, een belangrijk moment waarop we ons verenigen om pestgedrag aan te pakken en bewustwording te vergroten. Leerlingen kunnen het verschil maken door bewustwording te vergroten en positieve verandering te stimuleren. Ontdek hoe je pestgedrag herkent, erkent en aanpakt met onze stapsgewijze aanpak. Op deze dag vieren we positieve groepsvorming en delen we inspirerende ideeën voor alle organisaties, van scholen tot werkplekken. Laten we samen een einde maken aan pesten, waar dan ook. Doe mee en creëer een wereld waarin pesten geen plaats meer heeft.

Samen maken wij het verschil | Stop Pesten Nu

Poster Niets doen is hetzelfde als meepesten

Twee belangrijke momenten waar wij collectief kunnen wij zorgen voor meer bewustwording 

 

 2. Week tegen Pesten (4e week van september)

Pesten aanpakken verloopt in drie fasen

Fase 1 - Herkennen - verschil plagen & pesten, de rollen, pesten als een groepsproces, impact van pesten op hele groep/klas of team) en dit bereiken wij met deze bewustwordingsacties. 

Fase 2 - Erkennen - wie pestgedrag herkent kan in de omgeving vaststellen; Hé het gebeurt dus hier ook?! 

Fase 3 - Pak het aan - Nu kunnen stappen worden gezet om pesten duurzaam aan te pakken met als einddoel ruimte voor respect, empathie en veiligheid en waar geen plaats meer is voor pesten. 

 

 

► (Landelijke) Dag tegen Pesten 19 april (jaarlijks)

Op 19 april vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten' en bundelen we onze krachten om pesten te bestrijden en bewustwording te vergroten, ongeacht de doelgroep. Samen kunnen we het verschil maken! Het is een dag waarop we positieve groepsvorming stimuleren en inspirerende ideeën kunnen delen voor werkgevers, scholen, sportverenigingen, woonzorgcentra en andere organisaties.

Samen maken we een eind vaan pesten

Het is van cruciaal belang om altijd actie te ondernemen als je pesten ziet

Door in te grijpen, geef je een krachtige boodschap af: pesten is onaanvaardbaar en wordt niet getolereerd, ongeacht de context. 

Jouw acties kunnen het slachtoffer beschermen, escalatie voorkomen en bijdragen aan een veilige omgeving, waarin pesten niet wordt getolereerd in welke omgeving dan ook. Samen kunnen we een positieve groepscultuur bevorderen en persoonlijke groei en verantwoordelijkheid stimuleren, ongeacht de setting waarin we ons bevinden. 

Onthoud dat zelfs de kleinste acties een groot verschil kunnen maken, of het nu op het werk is, op school, bij sportverenigingen, in woonzorgcentra of andere organisaties. 

Door melding te maken van pestgedrag, steun te bieden aan het slachtoffer en een positieve groepscultuur te bevorderen, kunnen we levens veranderen. 

Wees moedig, sta op en maak een verschil tegen pesten, waar dan ook.

Creëer je eigen planning met inspirerende activiteiten specifiek afgestemd op jouw doelgroep en laat je inspireren door gratis lesideëen en materialen over pesten en online pesten.  Gezamenlijk kunnen wij een wereld creëren waarin geen plaats meer is voor pesten.
 
 

Poster Pesten stopt, waar jij begint

 

Tip!

 

 

Gouden Weken - goede start in de nieuwe schoolklas

 

Tip!

► Gratis Lesideëen & (Les)materialen

 
Tip!

 ► Gratis Posters tegen pesten (downloaden)