Dag tegen Pesten | Week tegen Pesten | Stop Pesten Nu

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Landelijke Dag tegen Pesten & Week tegen Pesten

Natuurlijk is het nodig om elke dag bewust pesten te stoppen maar 2 keer per jaar staan wij Landelijk even bewust stil  bij pesten en de gevolgen van pesten voor zowel de slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders. Pesten heeft voor IEDEREEN gevolgen 
 

Mari van de VenDwight Dissels

Noteer deze data

Landelijke Dag tegen Pesten

19 april (jaarlijks) 

Ruim 450 gratis (les)materialen

over Pesten & Online Pesten (Cyberpesten)

► Week tegen Pesten Nationaal & Internationaal

(4e week in september jaarlijks in NL)

 

 

Landelijke Dag tegen Pesten 19 april (jaarlijks)

Op 19 april vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten' om samen een vuist te maken tegen deze walgelijke praktijken. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de verwoestende gevolgen van pesten te stoppen en te voorkomen dat het zich verspreidt. Dit is het moment om stil te staan en ons bewust te worden van de impact die pesten heeft op slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders. We moeten ons realiseren dat dit geen kleuterding is, maar een serieuze en groeiende kwestie waar we met z'n allen iets aan moeten doen. Laten we inspirerende acties ondernemen op deze dag en het hele jaar door, om pesten te stoppen en een positief verschil te maken voor iedereen om ons heen. Laten we samen een wereld creëren waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt. Join the movement! Lees verder >> Landelijke Dag tegen Pesten ...

Pesten is helaas een groot en maatschappelijk probleem 

  • Op scholen wordt 1:10 leerlingen gepest (iedere klas 2 a 3 leerlingen)

  • Op het werk 1:8 werknemers gepest (ca 500.000 werknemers per jaar)

  • In het bejaardentehuis 1:5 bejaarden worden gepest (20% procent van de bejaarden geeft zelf aan gepest te worden, verzorgers denken zelfs 40%)

  • In de sport 1:5 wordt gepest (dit geldt voor leden in alle leeftijden)

Mensen zeggen pesten is een "kleuterding"?!

Maar de kleuters doen het beter volgens alle wetenschappelijke onderzoeke

 

Maak een fantastische start van het schooljaar en ga samen de strijd aan tegen pesten!

De Gouden Weken zijn hét moment om te werken aan normen en waarden en het bevorderen van samenwerking. Dit is de periode van de eerste schooldag tot aan de herfstvakantie. Die eerste zes tot acht weken zijn cruciaal om als school & leerkracht een fijne sfeer in de groep of klas te kunnen creëren. 

Gouden Weken

Leerlingen leren zo dat ook zij een belangrijke rol kunnen spelen in het stoppen van pestgedrag, zelfs door kleine acties te ondernemen.   

Door aan het begin van het schooljaar in te zetten op de normen en waarden en op samenwerking in de groep, ga je op een duurzame manier aan het werk om pesten aan te pakken. Leerlingen leren op die manier dat ook zij iets kunnen doen tegen pesten. Ook in kleine acties kunnen leerlingen laten zien dat ze pestgedrag afkeuren.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft daarom de Week tegen Pesten in het leven geroepen en ondergebracht bij Stichting School & Veiligheid (jaarlijks, 4e week van september), met als doel de bewustwording te vergroten en een positieve groepsvorming te promoten. Laat je inspireren door onze nationale en internationale collega's en samen maken we van onze school een pestvrije zone!   

 

Week tegen Pesten Nationaal & Internationaal + gratis lesmaterialen

In de klas aan de slag met de Week tegen Pesten, dit kan op vele manieren. Zo kan je zelf een planning maken met leuke ideeen voor op jouw school en daarbij kun je laten inspireren door de gratis lesideëen en materialen over Pesten & Online Pesten of door de lespakketten met thema's (gratis) waarvan je de links hieronder kan vinden. Er zijn vele landen waar een Week tegen Pesten wordt georganiseerd.

In Nederland is de Week tegen Pesten ieder jaar in de 4e week van september.  

Lees meer 

► Gouden Weken

► Lesideëen en Materialen (gratis) over Pesten en Online Pesten (ook bekend als Cyberpesten)

► Lespakketten (gratis) in het Nederlands & Engels met diverse thema's voor de Week tegen Pesten Nationaal & Internationaal

► Overzicht Week tegen Pesten Nationaal & Internationaal in jaaroverzichten

 Week tegen Pesten