Advies & ondersteuning anti-pestbeleid | Stop Pesten NU

084-8340086

Advies & ondersteuning anti-pestbeleid

Wij begrijpen de urgentie van een veilige schoolomgeving waarin pesten wordt aangepakt. Met de invoering van de Wet Sociale Veiligheid op 1 augustus zijn scholen verplicht om beleid te ontwikkelen om pesten te voorkomen en te monitoren. Ons advies en ondersteuning zijn gericht op het formuleren en implementeren van actueel en effectief anti-pestbeleid.Advies & ondersteuning anti-pestbeleid

Belang van duidelijk en bekend beleid

Het is cruciaal dat het anti-pestbeleid van de school helder is voor alle betrokkenen: leerkrachten, docenten, ouders en leerlingen. Wij helpen bij het opstellen van beleid dat begrijpelijk, toegankelijk en bekend is bij alle betrokkenen. Door effectieve uitvoering en communicatie van het beleid zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte is van de verwachtingen en verantwoordelijkheden.

Implementatie op diverse niveaus

Effectief anti-pestbeleid moet niet alleen worden uitgevoerd door leerkrachten en docenten, maar ook door ouders en leerlingen. We begeleiden bij het betrekken van ouders en leerlingen bij het beleid en het creëren van een gemeenschappelijk begrip. Via workshops en informatiesessies zorgen we ervoor dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van het beleid en weten hoe ze ermee kunnen omgaan.

Monitoring en evaluatie

We helpen scholen bij het opzetten van een systeem voor monitoring en evaluatie van het anti-pestbeleid. Door regelmatige evaluaties en feedbacksessies bepalen we of het beleid effectief is en waar aanpassingen nodig zijn. We bieden ondersteuning bij het verzamelen en analyseren van gegevens om een actueel beeld te krijgen van de situatie op school.

Maatwerk en continue ondersteuning

Elke school is uniek, daarom bieden wij maatwerkadvies dat aansluit bij de specifieke behoeften van de school. Onze ondersteuning stopt niet na de implementatie van het anti-pestbeleid. We blijven beschikbaar voor vragen, begeleiding en verdere aanpassingen.

Meer informatie en contact

Ontdek meer over ons adviesprogramma en hoe we kunnen helpen bij het opstellen en implementeren van up-to-date anti-pestbeleid op onze website. Neem gerust contact met ons op via e-mail info@stoppestennu.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We staan klaar om uw organisatie te ondersteunen bij het creëren van een veilige en inclusieve omgeving voor alle kinderen.