Kennisbank & Downloadcentrum | Stop Pesten Nu

084-8340086

Kennisbank

Stichting Stop Pesten Nu is een uitgebreid informatieplatform over Pesten & Online Pesten (Cyberpesten). Ons platform beschikt de meest recente cijfers en feiten over pesten en een uitgebreide kennisbank die diep ingaat op diverse aspecten van pesten. 

Daarnaast bieden we ruim 550 gratis lesmaterialen aan die speciaal zijn ontwikkeld voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het MBO. We zijn ook de thuisbasis voor alle informatie over de Landelijke Dag tegen Pesten, die jaarlijks op 19 april plaatsvindt daarnaast verzamelen wij nationaal en internationaal informatie over de Week tegen Pesten (gratis lesmaterialen in diverse talen).

Ontdek onze uitgebreide kennisbank met beleidsrichtlijnen, handleidingen, posters, lesmaterialen en wetenschappelijke onderzoeken om pesten en online pesten aan te pakken en te voorkomen.

Tip! Navigeer snel naar 

 

Lees de disclaimer voor het gebruik van de materialen

 

 

Dag tegen Pesten (Landelijk) jaarlijks 19 april

Op 19 april is de 'Landelijke Dag tegen Pesten' en bundelen we onze krachten om pesten te bestrijden en bewustwording te vergroten. Wij nodigen iedere inwoner online uit om zelf het verschil uit te maken tegen pesten. Er wordt heel veel gepest op het Werk, op Scholen, bij de Sportverenigingen en in Woonzorgcentra. Pesten is te stoppen, gewoon door jou & mij. 

Informatie & Nieuws

Poster Wie zwijgt stemt toe

Hier vind je een dynamische verzameling van de laatste inzichten, nieuws en media-uitingen over pesten en online pesten. We houden de vinger aan de pols en voegen voortdurend nieuwe kennis en praktische tips toe om pesten en online pesten aan te pakken.

► Kennisbank

Lesmaterialen (gratis) over Pesten & Online Pesten (gratis) PO, VO en MBO

Ruim 560 gratis suggesties (lespakketten, lesbrieven, films over pesten, boeken of pesten, cases, quizes, stellingen, rollenspellen) om op een intereactieve en creatieve manier met je groep of klas in gesprek te gaan over Pesten & Online Pesten 

► ​Statistieken per doelgroep

In Nederland worden elk jaar veel teveel mensen gepest: kinderen, jongeren, volwassenen en bejaarden. Wie zwijgt stemt toe!

Week tegen Pesten + (gratis) lesmaterialen in meerdere talen (Nationaal & Internationaal)

In verschillende landen (over de hele wereld) o.a. Verenigd Koninkrijk, België, Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Nederland, organiseren ze jaarlijks een Week tegen Pesten met een thema per land per jaar. In Nederland is de Week tegen Pesten de 4e week van september.

 

Belangrijk!

  • Alle materialen zijn bedoeld voor preventie- en voorlichtingsdoeleinden.
  • De intellectuele eigendomsrechten van de materialen liggen bij Stichting Stop Pesten Nu of bij externe partijen die waardevolle content hebben ontwikkeld.
  • Voor niet-commercieel gebruik mag je de informatie en het logo van Stop Pesten Nu kopiëren met bronvermelding. Voor commercieel gebruik is vooraf schriftelijke toestemming nodig.

De kenniscentra en kennisbank positioneren Stichting Stop Pesten Nu als hét kenniscentrum, informatiecentrum, expertise- en adviescentrum van Nederland op het gebied van pesten en online pesten.

BN'ers steunen Stop Pesten Nu