Steun Stop Pesten Nu

Steun Stop Pesten Nu

Doneer buttonStichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

Hoe u kunt helpen Steun Stop Pesten Nu in haar strijd tegen pesten

(*) Een ANBI stichting betaalt geen schenk- en erfbelasting. Donateurs mogen giften aftrekken voor inkomsten- of vennootschapsbelasting. Lees meer over de ANBI belastingvoordelen.

 

Wat doen we?

Pijler 1: Kenniscentrum Pesten & Online Pesten

Bij onze eerste pijler draait alles om kennis. We bieden partners toegang tot diepgaande inzichten en expertise over pesten en online pesten. Van beleidsinstrumenten tot wetenschappelijk onderzoek, onze uitgebreide kennisbank ondersteunt een breed scala aan doelgroepen, van werkgevers tot scholen en ouders. Door deze kennis te delen, kunnen onze partners hun omgevingen sociaal veiliger maken.

Pijler 2: Expertisecentrum

Bewustwording en preventie zijn cruciaal in de strijd tegen pesten. Ons expertisecentrum lanceert campagnes en voorlichtingsinitiatieven die het bewustzijn vergroten en preventieve maatregelen bevorderen. We ondersteunen ook media en onderwijsinstellingen bij journalistieke items en onderwijsprojecten gerelateerd aan pesten. Als vraagbaak staan we klaar om advies te geven aan een breed publiek.

Pijler 3: Informatiecentrum

Ons informatiecentrum biedt actuele en dynamische informatie via onze website en social media kanalen. Hier vinden bezoekers regelmatig nieuwe materialen, berichten en nieuwsartikelen over pesten. We inspireren ook tot actie met ideeën voor inzamelingsacties en evenementen zoals de Landelijke Dag tegen Pesten. Belangrijk is ook onze rol als verwijsfunctie naar hulporganisaties, waar mensen individuele hulp kunnen vinden.

Waarom is jouw steun belangrijk?

Jouw steun maakt ons werk mogelijk. Met jouw donaties kunnen we onze kennisbank uitbreiden, meer voorlichtingscampagnes opzetten en onze rol als vraagbaak versterken. Samen kunnen we een verschil maken voor slachtoffers van pesten en hun omgeving. Door te doneren aan Stop Pesten Nu draag je bij aan een wereld waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt.

Doe mee!

Help ons om pesten de wereld uit te helpen. Word vandaag nog donateur van Stop Pesten Nu en maak deel uit van onze missie om een einde te maken aan pesten en online pesten. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen.

Samen staan we sterker tegen pesten. Samen maken we een verschil.

Stop Pesten Nu - Voor een wereld zonder pesten.

 

Hoe werden uw donaties in 2023 gebruikt?

Dit willen wij bereiken jaarcijfers 2023, Stichting Stop Pesten Nu

In 2023 heeft Stop Pesten Nu zorgvuldig toegezien op het gebruik van haar middelen om ervoor te zorgen dat uw donaties voornamelijk worden ingezet voor de directe bestrijding van pesten en de ondersteuning van onze educatieve programma's. We hebben totale uitgaven van €32.610,84 gehad, waarvan 96%, oftewel €31.306,41 aan onze doelstellingen. Slechts 4% van onze uitgaven, €1.304,43, werd gebruikt voor administratieve kosten en overhead. Wij streven er duurzaam naar om de overheadkosten op (of onder) de 4% te houden waardoor 96% van alle inkomsten direct iingezet worden voor de activiteiten die onze missie ondersteunen

Zo bereiken wij ons doel 2023, Stichting Stop Pesten Nu

 

 

Begin 2025 staan we voor een grote migratiestap voor onze website naar Drupal 10. Dit vraagt veel tijd en werk, maar het eindresultaat zal een nog beter en sneller functionerende website zijn. Hiervoor zoeken we nog extra funding. Het mooie is dat alles wat wij doen met en op de website automatisch geüpdatet en verwerkt wordt bij UNESCO, aangezien de website van Stop Pesten Nu door de Koninklijke Bibliotheek duurzaam is opgenomen als digitaal erfgoed Unesco.

Download ons jaarverslag 2023 via deze link of klik op afbeelding. 

Jaarverslag 2023

 

 

Digitaal erfgoed UNESCO

KB heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoed

Unesco  heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoed

Met trots laten wij weten dat www.stoppestennu.nl officieel is opgenomen als digitaal erfgoed van UNESCO door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en hiermee is onze website internationaal erkend. Deze erkenning onderstreept het belang van ons werk in de strijd tegen pesten en online pesten. Sinds 15 februari 2017 wordt onze waardevolle informatie, die een belangrijk deel vormt van de Nederlandse cultuur en maatschappij, gearchiveerd en bewaard voor toekomstige generaties.  

Deze unieke status benadrukt de noodzaak en het belang van uw steun aan Stop Pesten Nu, zodat we ons essentiële werk kunnen voortzetten en onze impact kunnen blijven vergroten.

Transparantie en groei

We hebben besloten om ons lidmaatschap bij het CBF keurmerk op te zeggen omdat we geloven dat het tijd is voor een nieuwe fase van groei en ontwikkeling voor onze organisatie. Terwijl we dankbaar zijn voor de waardevolle ervaringen en inzichten die we hebben opgedaan tijdens onze tijd als lid, geloven we dat deze stap ons de flexibiliteit zal bieden om ons nog meer te richten op onze missie en onze impact te vergroten. We blijven vastbesloten om transparantie, integriteit en verantwoording hoog in het vaandel te houden, en we kijken ernaar uit om nieuwe wegen te verkennen om onze doelen te bereiken en een positieve verandering teweeg te brengen in de wereld.

ANBI

Als ANBI Stichting hoeven wij geen erf- of schenkbelasting af te dragen, en donateurs kunnen giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Gebruik onze ANBI-rekenmodule om te zien hoeveel een gift aan Stop Pesten Nu je netto kost na belastingvoordelen.

 

Hoe werden uw donaties in 2022 gebruikt?

In 2022 heeft Stop Pesten Nu zorgvuldig toegezien op het gebruik van haar middelen om ervoor te zorgen dat uw donaties voornamelijk worden ingezet voor de directe bestrijding van pesten en de ondersteuning van onze educatieve programma's. We hebben totale uitgaven van €22.363,00 gehad, waarvan 96%, oftewel €21.381,00, direct is besteed aan activiteiten die onze missie ondersteunen.

Onze Directeur Bestuurder, die een bescheiden bruto-maandsalaris van €1.125,- ontving, verricht een groot deel van de uitvoerende werkzaamheden zelf. Dit omvat onder andere het schrijven van artikelen, het ontwikkelen van educatieve materialen, het organiseren van workshops en het onderhouden van onze kennisbank en campagnes. Vanwege de toenmalige situatie waarin de loonadministratie nog niet door een administratiekantoor werd verzorgd, werd de inkomstenbelasting van 36,93% rechtstreeks door de Directeur Bestuurder aan de belastingdienst betaald. Hoewel dit salaris onder de rubriek kosten beheer en administratie valt, draagt het direct bij aan het realiseren van onze doelstellingen.

Slechts 4% van onze uitgaven, €982,52, werd gebruikt voor administratieve kosten en overhead. Dit laat zien dat we uw donaties efficiënt en doelgericht inzetten om een zo groot mogelijke impact te maken in de strijd tegen pesten.

Onze uitgaven 2022, Dit willen wij bereiken, Stichting Stop Pesten NuZo bereiken wij ons doel, jaarcijfers 2022, Stichting Stop Pesten NuZo komen wij aan ons geld 2022, Stichting Stop Pesten Nu

 

 

Opzeggen donatie Stichting Stop Pesten Nu 

Het is fantastisch dat u in het verleden besloten heeft om Stichting Stop Pesten Nu te ondersteunen met uw donaties. Uw steun is van onschatbare waarde voor ons werk in de strijd tegen pesten. We waarderen uw betrokkenheid enorm. Maar we begrijpen ook dat er situaties kunnen zijn waarin u uw donatie wilt stopzetten. Dat is helemaal begrijpelijk, en we willen het proces zo eenvoudig mogelijk maken voor u. Lees hier verder hoe u uw donatie kunt stopzetten. We willen nogmaals benadrukken hoezeer we uw steun waarderen, en we zijn dankbaar voor de tijd die u aan Stichting Stop Pesten Nu heeft gewijd. Als uw situatie in de toekomst verandert en u overweegt opnieuw te doneren, staan we altijd klaar om u weer welkom te heten. Dank u wel voor alles wat u heeft bijgedragen aan onze missie om pesten te stoppen.

 

 

 

WAARSCHUWING voor NEP verkopen advertenties zogenaamd voor Stop Pesten Nu Let op! Oplichters actief en zij misbruiken onze naam

---> Nep advertentie verkopen zogenaamd voor Stop Pesten Nu
Ook horen wij regelmatig dat organisaties denken dat zij ons steunen door hun logo te plaatsen.

Dit is een veelvoorkomende truc van oplichters die aan de telefoon de schijn wekken dat deze steun ten goede van ons komt. Lees verder >> 

---> Nep inzameling zogenaamd voor Stop Pesten Nu
Er zijn steeds meer gevallen waarin particulieren doen alsof ze geld inzamelen voor goede doelen of artikelen verkopen waarvan zij de opbrengsten aan ons doneren. Lees verder >>