Vraag Ik word elke dag in de bus gepest als ik naar school ga. | Stop Pesten NU

Vraag Ik word elke dag in de bus gepest als ik naar school ga.

Vraag 

Ik word elke dag in de bus gepest als ik naar school ga

Kinderen gooien potloden naar me of stelen mijn lunch en gooien het rond. De buschauffeur hoort het niet en ziet het niet. Ik vertelde het aan mijn moeder en zij zei dat ik gewoon weg moest blijven van de pestkoppen. Maar dat kan niet! Ik woon in een klein dorp en wij moeten allemaal met dezelfde bus naar school. Vandaag vertelde ik mijn moeder dat ik ziek was omdat ik niet met de bus wilde. Ik was niet echt ziek. Ik hou van school, maar ik haat de bus! Ik weet niet wat ik moet doen.

- Stein, 11 jaar 

 

 

Antwoord 

Beste Stein, 

Veel kinderen worden gepest in de bus onderweg naar school. Maar het klopt niet!

Elk kind moet op weg naar school in de bus, trein of metro kunnen rijden en veilig zijn. Vertel het eens aan de buschauffeur. Dan kun je misschien bij de chauffeur gaan zitten zodat deze kan horen wat er aan de hand is. De kinderen kunnen je niet pesten als de buschauffeur alles kan horen en zien. 

Probeer ook met je moeder te praten. Het klinkt alsof ze wil helpen, maar het niet helemaal snapt. Vertel haar dat het heel moeilijk is om weg te blijven van die kinderen in de bus omdat jullie allemaal naar dezelfde school moeten. 

Wees dapper en vraag opnieuw om hulp totdat je die krijgt. Niemand mag gepest worden in de bus, metro of trein onderweg naar school!

 

 

 

► Ga naar het Kenniscentrum over #pesten voor #leerlingen - Tips, tools en adviezen

► Tips voor spreekbeurt of presentatie

► Ik word gepest, wat kan ik doen?