Voorbeeld Spreekbeurt over Pesten | Stop Pesten Nu

084-8340086

Voorbeeldtekst spreekbeurt kinderen

Spreekbeurt, inclusief suggesties voor het toevoegen van afbeeldingen, zie in het Kenniscentrum over Pesten voor Leerlingen nog meer tips en informatie:

[Inleiding]

 • Hallo allemaal! Vandaag ga ik jullie iets vertellen over een belangrijk onderwerp: pesten. Pesten is niet leuk en we moeten het samen stoppen. Ik heb veel geleerd van een organisatie genaamd 'Stop Pesten Nu'. Laten we eens kijken wat we kunnen doen om pesten tegen te gaan.

[Definitie van pesten]

 • Pesten is wanneer iemand steeds weer gemeen doet of gemene dingen zegt tegen iemand anders. Het kan gebeuren op school, op straat of zelfs op de computer of telefoon. Kijk naar deze afbeelding om een voorbeeld te zien van pesten.

[Soorten pesten]

[Gevolgen van pesten]

 • Pesten kan veel verdriet en pijn veroorzaken. Je kunt je verdrietig, bang of boos voelen. Kijk naar deze afbeelding van een verdrietig kind dat gepest wordt. Het is belangrijk om te begrijpen hoe de gepeste persoon zich voelt.

[Waarom moeten we pesten stoppen?]

 • Iedereen heeft het recht om zich veilig en gelukkig te voelen. 'Stop Pesten Nu' vindt pesten echt niet goed. Kijk naar deze afbeelding van kinderen die samen plezier hebben. We moeten allemaal samenwerken om pesten te stoppen en ervoor te zorgen dat iedereen zich fijn voelt.

[Tips om pesten te stoppen]

 • 'Stop Pesten Nu' heeft een paar tips om pesten te stoppen:
  1. Praat erover: Vertel het aan een volwassene, zoals je juf, meester, je ouders of iemand anders op school die je vertrouwt. Hier is een afbeelding van kinderen die praten met een volwassene over pesten.
  2. Wees aardig: Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Wees lief en help elkaar. Bekijk deze afbeelding van kinderen die aardig tegen elkaar zijn.
  3. Kom op voor anderen: Als je ziet dat iemand gepest wordt, kun je helpen door voor diegene op te komen en te laten zien dat pesten niet mag. Hier is een afbeelding van kinderen die elkaar steunen.
  4. Houd het geheim: Als iemand je een geheim vertelt over pesten, vertel het dan niet verder. Zo help je de persoon die gepest wordt. Bekijk deze afbeelding van een kind dat ervoor kiest om het geheim niet door te vertellen.

[Belangrijke boodschap]

 • Onthoud dat pesten niet mag en dat we allemaal kunnen helpen om het te stoppen. Laten we aardig zijn en elkaar steunen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat niemand gepest wordt. Hier is een afbeelding van kinderen die hand in hand staan.

[Einde]

 • Bedankt dat jullie hebben geluisterd! Ik hoop dat jullie hebben geleerd waarom pesten niet mag en hoe we het kunnen stoppen met de hulp van 'Stop Pesten Nu'. Laten we ons best doen om aardig te zijn en goed voor elkaar te zorgen. Onthoud dat jullie allemaal belangrijk zijn en dat jullie het verschil kunnen maken.

Bij het maken van de presentatie kun je de genoemde afbeeldingen toevoegen om de kinderen te helpen begrijpen waar het over gaat.

 

 

 

 

Tips spreekbeurt over pesten of cyberpesten

Hoe pak je dit aan ... 

Een paar tips (klik op de oranje woorden om naar de pagina's te gaan met de informatie)

 • Bereid je goed voor
 • Wat wil je allemaal weten over pesten of cyberpesten
 • Zoek informatie over pesten of cyberpesten (klik op onderstaande hoofdstukken voor meer informatie over pesten en cyberpesten op onze site)

 

Spreekbeurt Pesten: Hoofdstukken over Pesten kunnen zijn: 

Spreekbeurt Online Pesten (Cyberpesten):

Hoofdstukken over cyberpesten kunnen zijn:

Tips tijdens je spreekbeurt

 • Praat rustig
 • Blijf kalm
 • Jij bent een topper! Wij geloven in jou!

 

 

Je kan posters, kleurplaten en rebussen hier downloaden in onze kennisbank

Ik ben een superhero Stop Pesten Nu Held

Posters (animatie) nieuw

► Poster Animatie Fysiek Pesten 1 van 4, download hier of klik op afbeelding

► Poster Animatie Verbaal Pesten 2 van 4, download hier of klik op afbeelding

► Poster Animatie Cyberpesten 3 van 4, download hier of klik op afbeelding

► Poster Animatie Fysiek Pesten 4 van 4, download hier of klik op afbeelding

Deze en vele andere posters zijn (kosteloos) te downloaden in het downloadcentrum  net als vele andere (gratis) materialen tegen pesten ... #StopPestenNu 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 


► Poster Animatie Stop Pesten Nu 1 van 3, download hier of klik op afbeelding

► Poster Animatie Stop Pesten Nu 2 van 3, download hier of klik op afbeelding

► Poster Animatie Stop Pesten Nu 3 van 3download hier of klik op afbeelding

► Poster Cyberpesten Stop Pesten Nu, download hier of klik op afbeelding