Be a superhero! Wees een held! Stop Pesten Nu Held!

084-8340086

Beasuperhero

Met diverse studentengroepen zijn posterscampagnes gemaakt met de teksten: Jij bent een held, Wees een held, Be a SuperHero, enz.  Ik ben een superhero Stop Pesten Nu HeldStop Pesten NU! voert al jaren campagne om het pestprobleem op de kaart te zetten. Dit doen wij met behulp van Bekende Nederlanders en Ambassadeurs tegen pesten die het oranje 'Ik STOP pesten nu' armbandje dragen.

Ons uitgangspunt daarbij is: pesten is te stoppen en het begint bij jezelf. Talloze BN’ers uit de wereld van film, televisie, politiek en sport ondersteunden al onze campagne.

 

Wat kan je doen als Stop Pesten Nu Held?

Wees een held - Stop Pesten NuAls jij zegt: Ik STOP pesten nu! dan betekent dit niet dat je er altijd tussen moet springen. Het is altijd van belang dat je eerst kijkt of het veilig is om te reageren. Is het niet veilig, probeer dan hulp te zoeken of halen (ouders, opvoeders, vrienden, collega's) of houdt het slachtoffer in de gaten en vang hem/haar op zodra je kunt. Een kleine glimlach, een helpende hand betekent zoveel voor een slachtoffer, je voelt je dan niet helemaal alleen meer staan. Ookal is het probleem dan nog niet direct opgelost, het is dan in ieder geval een klein begin.

Een begin naar een oplossing waar pesten wordt gestopt. Jij kan het verschil maken. Dus kom in actie en zeg tegen jezelf: Ik STOP pesten nu! 

 

 • Wil jij bijvoorbeeld geld inzamelen voor Stop Pesten Nu? Dat kan uiteraard ook!

Hier zie je een aantal voorbeelden van acties die mensen als een keer voor Stop Pesten Nu hebben gedaan: Sponsorloop, Lege flessen verzamelen (statiegeld), Cupcakes verkopen, Avond vierdaagse, Marathon, Heitje voor karweitje, Bodycombat, Spinning marathon, Hockeywedstrijd, Danswedstrijd, Evenement(drank)munten doneren e.a. 

 

Ik twijfel soms is het pesten ja of nee? Wees een held, kies je eigen pad. Stop Pesten Nu Held

Het antwoord is simpel ... voelt het goed wat je ziet? Of niet?

 • Ik twijfel ja/nee ...
  Je twijfelt doordat je van binnen een onprettig gevoel krijgt, je ziet dingen waarvan je denkt dit vind ik niet leuk of dit ziet er niet fijn uit. Daar komt onze twijfel vandaan, wij vragen ons op dat moment af klopt het wat er gebeurd. Eigenlijk alleen al het feit dat wij hierover twijfelen zegt ons dan dat wij iets signaleren wat wij niet fijn vinden en als je iets niet fijn vindt dan is het antwoord: ja dit is pesten
  Want als iedereen het nu leuk zou vinden en iedereen geniet, en om de beurt maken jullie grappen over elkaar dan voelt de sfeer en alles goed en voelt alles fijn en dan is het plagen.
  Kijk, luister, sta op tegen pesten. Wees een Stop Pesten Nu Held
 • Als ik het grappig bedoel, is dit dan pesten?
  De ontvanger bepaalt of het plagen of pesten is. Dus ook al zou ik iets nog zo grappig hebben bedoeld als diegene waar ik dit tegen zeg dit niet leuk vindt dan heb ik hem of haar gepest.

 

Kom ook in actie! Laat zien dat jij ook tegen pesten bent!

Suggesties voor acties tegen pesten voor de Stop Pesten Nu Helden

Behandel iedereen met respect! 

 • Stop & denk na voordat je zegt of doet iets dat iemand zou kunnen kwetsen.
 • Voordat je iets zegt kan je aan jezelf vragen: Hoe zou ik het vinden als iemand dit tegen mij of mijn beste vriend/vriendin zegt? Als jij of jouw vriend/vriendin dit niet leuk zouden vinden dan weet je zeker dat iemand anders dit ook niet leuk vindt.
 • Wees aardig voor elkaar

  Wees een held - Stop Pesten Nu Held

 • Als je niks aardigs weet te zeggen, zeg dan liever niks
 • Als je merkt dat jij gemeen wil gaan doen naar iemand, zorg voor leuke afleiding bij jezelf: Een spelletje spelen, TV kijken, of praten met een vriend.
 • Praat met een volwassene die jij vertrouwt. Vraag hulp om op leuke manieren vrienden te maken of anderen te helpen.
 • Iedereen is anders. Niemand is beter of slechter, gewoon anders.
 • Als je denkt dat je iemand in het verleden hebt gepest biedt dan je excuses aan. Hierdoor gaat gaat de pijn van de ander niet weg maar het is wel fijn om te horen als je pester nu snapt dat het niet goed was om je te pesten.
 • Voor een pestkop is dit goed om te weten: Als je iemand pest dan zegt dit alleen iets over jou! "Wie/wat je pest ben je zelf". Het zegt nooit iets over diegene die jij pest. 

 

Wij zeggen 'Stop Pesten Nu'! Wat doe jij? Jij bent mijn held - Stop Pesten Nu held


Jij hebt de keuze om andere kinderen/personen te laten zien dat het echt niet cool is om te pesten.
 • Jij hebt de keuze om te stoppen met pesten.
 • Jij hebt de keuze niet mee te lopen.
 • Jij hebt de keuze door er iets van te zeggen als je het ziet gebeuren.
 • Jij hebt de keuze om iemand te helpen die gepest wordt.
 • Jij hebt de keuze om in te grijpen als je ziet dat het gaat om een situatie om meerdere personen/kinderen tegen één zijn.
 • Jij hebt de keuze als je iemand in de pauzes altijd alleen ziet zitten door erbij te gaan zitten, met hem of haar te gaan praten of in gesprek te gaan.
 • Pest geen ander help een ander. Wees een maatje, geen pestkop. Stop Pesten Nu Held
 • Jij hebt de keuze door niet langer weg te kijken als je ziet dat er gepest wordt.
 • Jij hebt de keuze te melden dat iemand in jouw team/klas gepest wordt en hulp voor die persoon te zoeken.

Kortom ...

 

Jij hebt de keuze

Wij vinden het leuk als jouw actie, jouw inzending ook laat zien dat pesten moet stoppen en dat jij op jouw eigen manier hier het verschil in wil maken. 

Naast de diverse win acties tegen pesten selecteert onze Redactie regelmatig inzendingen die op onze website worden geplaatst en op al onze social media. Wij vinden het namelijk helemaal super dat jij je inzet tegen pesten en zijn daarom ook mega trots op jou! Wij vinden het super als jij iets hebt gemaakt tegen pesten. Dit verdient een ereplek bij ons op de site. Kijk, luister sta op! jij bent mijn held - Stop Pesten Nu Held

Peter Aerts, Afrojack, Sander Boschker, Armin van Buuren, Edwin Evers, Angela Groothuizen, Bennie Jolink, Frans Timmermans en nog vele andere bekende Nederlanders vinden ook dat pesten moet stoppen en zeggen: Ik STOP pesten nu! Durf jij het ook net als alle BN'ers pesten te stoppen? Kom in actie en zeg: Ik STOP pesten nu! Wat doe jij? 

 

Laat zien dat jij een 'Stop Pesten Nu Held' bent door in actie te komen

Naast de diverse win acties tegen pesten selecteert onze Redactie regelmatig inzendingen die op onze website worden geplaatst en op al onze social media. Wij vinden het namelijk helemaal super dat jij je inzet tegen pesten en zijn daarom ook mega trots op jou! Wij vinden het super als jij iets hebt gemaakt tegen pesten.