Thomas Cammaert (Wie is de Mol 2016) wil gepeste jongeren een hart onder de riem steken #weektegenpesten | Stop Pesten NU

Thomas Cammaert (Wie is de Mol 2016) wil gepeste jongeren een hart onder de riem steken #weektegenpesten

“Ik ben heel blij dat ik me kan inzetten om pesten bespreekbaar te maken en het zoveel mogelijk te stoppen.” Nieuwe ambassadeur; Thomas Cammaert bij Stichting Stop Pesten Nu. 

Sinds de coming out als mol in het laatste seizoen van Wie is de Mol, heeft Thomas veel volgers op Instagram gekregen. “Dat zijn vooral jongeren tussen 12 en 16 jaar. Ik krijg bijna dagelijks persoonlijke berichten van ze. Dat zijn allerlei berichten, vaak ook berichten waarin ze mij vertellen dat ze het moeilijk hebben; dat ze worstelen met hun seksualiteit, met hun identiteit en dat ze vaak gepest worden.

Hun eerlijkheid en openheid naar mij is hartverwarmend. En blijkbaar halen ze al veel uit het volgen van mij op social media en kijken hoe positief ik in het leven sta. Maar ik wil meer doen. Daarom is het zo fijn dat ik ambassadeur ben van Stichting Stop Pesten Nu.”

Thomas kan niet iedereen persoonlijk beantwoorden. “Maar op deze manier kan ik wel iets voor ze betekenen en terug doen. Het is al lastig genoeg om überhaupt puber te zijn, zeker in deze tijd van social media. Maar laat staan als je ook nog wordt gepest.” Thomas is vroeger zelf ook gepest, toen hij tien jaar oud was. “Een jongen uit mijn klas vond het blijkbaar leuk om mij een jaar lang te treiteren. Ik weet dus heel goed hoe verschrikkelijk het is en hoe eenzaam je je kunt voelen. Daarom heb ik ook een persoonlijke verbintenis met Stop Pesten Nu.”

Om zijn volgers en eigenlijk iedereen, die met pesten te maken heeft, een hart onder de riem te steken heeft Thomas een nummer ingezongen; You will be found. Het nummer komt uit de Broadwaymusical Dear Evan Hansen en wordt gezongen door een personage dat autistisch is en zich buitengesloten en alleen voelt. “Het nummer beschrijft dat hoe eenzaam en slecht je je soms ook kan voelen, er altijd iemand zal zijn die jou zal vinden. Je bent nooit alleen.” Het nummer wordt door Thomas op Youtube kanaal StopPestenNu geplaatst en gedeeld op social media  “Hiermee wil ik iedereen helpen die gepest wordt. Ik hoop dat ze er kracht uit halen.”

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september is het de ‘Week tegen pesten’ in Nederland. Het is een mooie gelegenheid om openheid te geven en pesten onder de aandacht te brengen en in de media te brengen. “Samen met Stichting Stop Pesten Nu hoop ik dat iedereen ons gaat helpen om pesten te stoppen, want dat is hard nodig.”

Kenniscentrum Pesten per doelgroep

Doneer button

Stichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

Tip van de redactie! Heb je haast? Navigeer dan snel naar:

Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen