Steun Stichting Stop Pesten Nu

084-8340086

Kom in actie en steun Stop Pesten Nu

Help ons om een wereld zonder pesten te realiseren. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde, zowel voor de slachtoffers als voor de maatschappij als geheel. Met jouw steun kunnen we een belangrijk verschil maken.Steun Stop Pesten Nu in haar strijd tegen pesten

Over Stichting Stop Pesten Nu

Stop Pesten Nu ontvangt geen vaste inkomsten of subsidies voor haar inzet en activiteiten. We zijn volledig afhankelijk van donaties van betrokken individuen en organisaties om ons belangrijke werk voort te zetten.

Digitaal Wereld Erfgoed bij UNESCO
Een opvallend kenmerk van Stop Pesten Nu is dat de website is door de Koninklijke Bibliotheek (KB) opgenomen als digitaal werelderfgoed bij UNESCO. Dit benadrukt de waarde en relevantie van de informatie die de organisatie biedt in de strijd tegen pesten.

Erkend Goed Doel
Stop Pesten Nu is het enige erkende goede doel in Nederland dat zich specifiek richt op pesten Wij hebben het CBF keurmerk, wat betekent dat we voldoen aan strenge kwaliteitseisen en gecontroleerd worden door het CBF.

Uitgebreide informatiebibliotheek
De website van Stop Pesten Nu fungeert als een uitgebreide bibliotheek met informatie over pesten, onderverdeeld in verschillende doelgroepen. Dit zorgt ervoor dat mensen toegang hebben tot relevante informatie en hulpmiddelen die specifiek zijn afgestemd op hun behoeften.

Bewustwording en preventie
De focus van Stop Pesten Nu ligt niet alleen op het aanpakken van pestgedrag, maar ook op bewustwording en preventie. Dit holistische benadering kan helpen om pesten op lange termijn te verminderen.

Overzicht van hulporganisaties
Stop Pesten Nu biedt niet alleen informatie, maar houdt ook een overzicht bij van organisaties waar mensen terecht kunnen voor individuele hulp en advies. Dit is een waardevolle bron voor mensen die hulp zoeken.

Langdurige inzet
Onze directeur-bestuurder zet zich al 12 jaar vrijwillig in voor Stop Pesten Nu, wat getuigt van haar toewijding en passie voor dit belangrijke doel. 

ANBI-status
Als ANBI Stichting hoeven wij geen erf- of schenkbelasting af te dragen, en donateurs kunnen giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Gebruik onze ANBI-rekenmodule om te zien hoeveel een gift aan Stop Pesten Nu je netto kost na belastingvoordelen.

Wij zijn aangesloten bij Goede Doelen Nederland.

CBF keurmerk Stichting Stop Pesten Nu Erkend Goed Doel tegen Pesten

Unesco  heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoedKB heeft Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal werelderfgoed

ANBIGoede Doelen Nederland

 

 

 

Er zijn verschillende manieren waarop je ons kunt steunen, zoals het doen van een donatie, het starten van een actie of het verkopen van cupcakes. Elke bijdrage, groot of klein, draagt bij aan onze missie. Bij Stop Pesten Nu kun je erop vertrouwen dat je donatie veilig en goed besteed wordt. We zijn gecertificeerd door het CBF, wat betekent dat we voldoen aan strenge eisen en gecontroleerd worden.

Stichting Stop Pesten Nu is hèt enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland

Kom in actie 

Laten we de strijd tegen pesten naar een hoger niveau tillen! Samen kunnen we een krachtige beweging vormen en een einde maken aan pestgedrag. Of je nu een leerling, een ouder, een sportcoach of gewoon iemand bent die geeft om een veilige omgeving, jouw steun maakt een wereld van verschil. 

 Actie & Inzameling - Wat kan je allemaal doen?

► Crowdfunding starten  - Hoe kan en waar kan je dit het beste doen?Geef gerust aan Stichting Stop Pesten Nu - CBF keurmerk

 Donatie (*) zie tips CBF over velig en verantwoord doneren

► Gift (*) Eenmalig of periodiek - zie ook voordelen ANBI Stichting

► ​Nalatenschap - Erfenis (*) - Ik wil ook na mijn dood Stop Pesten Nu ondersteunen, hoe kan ik dit doen?

► Online inzameling via Social Media - Hoe werkt dit?

 

Voor organisaties

Bedrijven hebben de unieke kans om Stichting Stop Pesten Nu te ondersteunen en een positieve impact te maken. Ontdek de kracht van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - MVO (*) door Stichting Stop Pesten Nu te ondersteunen. Hiermee tonen jullie je maatschappelijke betrokkenheid aan bij het creëren van een pestvrije samenleving. Samen kunnen we de normen veranderen, positieve verandering stimuleren en een impact maken die verder reikt dan de grenzen van jouw bedrijf. Doe mee en bouw mee aan een inclusieve wereld waarin pesten geen plaats heeft! U kunt ons andere steunen door:

► Gift (*) Eenmalig of periodiek (100% aftrekbaar)

Sponsoring (*) zie de Sponsorpakketten

 

In 2022 besteedde wij 95% aan onze doelstellingen

Stichting Stop Pesten Nu is volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Wij ontvangen (nog) geen subsidies.

Dit gaven wij uit in 2022 - 95% naar onze doelstellingen - Stichting Stop Pesten Nu

 

De financiële voordelen (*) Sponsoring & Schenkingen (Giften) fiscaal aftrekbaar

Periodieke gift (schenking) 100% van de belasting aftrekbaar. Er geldt geen drempel en geen maximumbedrag. Je mag een periodieke gift in de aangifte inkomstenbelasting aftrekken als je aan de volgende voorwaarden voldoet: het goede doel is een ANBI, de periodieke gift dient in een overeenkomst te worden vastgelegd en er mag geen tegenprestatie worden verwacht. 

ANBIVoordelen ANBI status

  • Donateurs mogen giften (schenkingen) aftrekken voor inkomsten- of vennootschapsbelasting. 
  • Stichting Stop Pesten Nu ANBI hoeft geen schenk- en erfbelasting te betalen. 
  • De ANBI-gift Stop Pesten Nu rekenmodule kan u direct vertellen hoeveel een gift aan ons u netto kost.

Eenmalige gift (schenking) Per jaar bedraagt de aftrek ten hoogste 50% van de winst, met een maximum van € 100.000. Je moet de giften schriftelijk kunnen bewijzen. 

Sponsoring Zakelijke uitgaven bij sponsoring zijn fiscaal volledig aftrekbaar. Het goede doel moet daar belasting over betalen. Er dienen goede afspraken te worden gemaakt zodat de Stichting Stop Pesten Nu geen financiële tegenvallers hierdoor oploopt.

In 2021 besteedde wij 95% aan onze doelstellingen

Stichting Stop Pesten Nu is volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Wij ontvangen (nog) geen subsidies.

Dit gaven wij uit in 2021

Dit besteedden wij in 2021 aan het maatschappelijk doel

BN'ers zeggen Stop Pesten Nu

 

Belangrijke mededeling!

Let op: er zijn steeds meer gevallen waarin mensen of bedrijven doen alsof ze geld inzamelen voor goede doelen, waaronder Stichting Stop Pesten Nu. Helaas maken zij uiteindelijk geen geld over. We begrijpen dat als je zo'n actie of inzameling hebt gesteund, je wilt dat het geld bij ons terechtkomt. Daarom hebben we zorgvuldig nagedacht over hoe we dit veilig voor jou kunnen laten verlopen:

  1. Je kunt de opbrengsten direct overmaken naar de rekening van Stichting Stop Pesten Nu bij de Rabobank: NL34RABO0162133391, onder vermelding van jouw actie.
  2. Als alternatief kun je ook een online inzamelingsactie starten via Geef.nl, zodat de financiële gegevens direct gekoppeld zijn aan de bankrekening van het goede doel.

We willen ervoor zorgen dat jouw steun op een veilige manier bij ons aankomt.