Debat op social media: is deze straf voor een pestende dochter te streng? | Stop Pesten NU

Debat op social media: is deze straf voor een pestende dochter te streng?

Pesten is onacceptabel, vond een vader uit Ohio.

Zijn dochter was al twee keer op het matje geroepen op school voor pesten toen hij besloot het heft in eigen handen te nemen. Hij liet de 10-jarige Kirsten acht kilometer naar school lopen, terwijl hij achter haar reed in de auto en het filmde. Vader Matt Cox plaatste de video op Facebook. Die werd miljoenen keren bekeken en kreeg al snel tienduizenden reacties: een groep mensen prees hem voor zijn actie, terwijl de andere groep het kindermishandeling noemde. "Dit is mijn manier om pesten te stoppen in mijn huishouden", zegt Matt Cox in de video.

Op beeld is te zien hoe Kirsten langs de weg loopt met haar tas vol schoolspullen. Het was toen rond de 2 graden buiten. "Ik weet dat veel ouders het niet met mij eens zullen zijn. Dat is prima. Maar ik doe wat goed voelt voor mij om mijn dochter een lesje te leren en haar te laten stoppen met pesten." Cox hoopt dat andere ouders de video zien "En dat ze zich verantwoordelijk achten voor het gedrag van hun kinderen.

Pestgedrag mag niet genegeerd worden." Screenshot van de video van Matt CoxFACEBOOK Het overgrote deel van de ongeveer 65.000 reacties op de video is positief. "Als maatschappelijk werker kan ik iedereen vertellen dat dit geen kindermishandeling is. Dit is een leermoment en kan je discipline noemen", reageert iemand. "Als de grootvader van een autistische jongen die gepest wordt, moedig ik dit aan. Zoveel ouders doen helemaal niets", schrijft een ander. Toch zijn er ook veel mensen die Matt wijzen op de andere kant. "Zo zet je haar voor schut. Wat een ironie", is een van de reacties. "Als dit jouw idee van een straf is, snap ik wel dat ze anderen pest", is ook te lezen.

De video werd maandag op Facebook geplaatst. Gisteren heeft de vader nog een reactie geplaatst: "Kirsten heeft haar les geleerd. Ze lijkt een nieuwe kijk op pesten te hebben en waardering voor simpele dingen die ze eerst als vanzelfsprekend zag."

Bron NOS

Doelgroep: 
Bejaarden

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):