Voor leerlingen | Stop Pesten NU

084-0035994

Voor leerlingen

Hier staan allerlei tips voor jongeren en kinderen over pesten en online pesten (cyberpesten)

Praat erover

Als je gepest wordt dan is het ontzettend belangrijk om hierover te praten. Hier zijn een aantal redenen voor. Als eerste is het belangrijk dat jij je hart kunt luchten. Door het met iemand te bespreken kom je misschien ook wel tot ideeën of oplossingen. Daarnaast voorkom je dat deze ervaringen in jouw lichaam vast blijven zitten en dat dit jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen aan tast.

Ook pestkoppen profiteren ervan als jij niemand iets durft te vertellen. Hierdoor durven zij dan weer door te gaan, ze weten dat ze dan toch niet geconfronteerd worden met hun gedrag. In feite maken wij het met name voor de pestkoppen makkelijk door hier niet over te praten en wij maken het voor ons zelf moeilijker. 

Kies iemand die je vertrouwt om mee te praten of Bel, chat, mail over pesten met de partijen in de link

 

Voor jongeren (tips en informatie over pesten en online pesten) 

 

Voor kinderen (tips en informatie over pesten):

Daniel Stosic zegt: Ik STOP pesten nu!

Ook Daniel Stosic (foto) is vroeger gepest.  Daniel is zelf 2 jaar lang gepest en weet precies hoe het voelt en hoe belangrijk het is om erover te praten. Zijn droom was om een bekende dancer te worden.  In Holland Got Talent 2017 bereikte hij de finale met dansen en sinds die tijd kan hij elke dag met zijn droom bezig zijn!  Kom op en zeg ook: Ik Stop Pesten Nu!

 

 

Tips spreekbeurt of werkstuk over pesten of online pesten (cyberpesten)

Een paar tips (klik op de oranje woorden om naar de pagina's te gaan met de informatie)

 

Tips tijdens je spreekbeurt

  • Praat rustig
  • Blijf kalm
  • Jij bent een topper! Wij geloven in jou!

 

 

Posters, kleurplaten, rebussen tegen pesten zijn te vinden in ons downloadcentrum https://www.stoppestennu.nl/downloadcentrum

Je kunt voordat je je spreekbeurt gaat houden posters tegen pesten uitprinten en ze ophangen in de klas. Als afsluiting van je spreekbeurt kan je iedereen rebussen of kleurplaten geven tegen pesten.